LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 01-31-2020, 06:16 PM   #1
SnowArch
Member
 
Registered: Jan 2020
Distribution: Ubuntu, RemixOS, and whatever vm i may try
Posts: 81

Rep: Reputation: Disabled
currently os homebuild refuses to install 16.04 or 18.04 ubuntu.


Dont know how to post pictures but even with secure boot off, my asrock motherboard custom pc refuses to boot live or installable ubuntu 18.04 after grub. When clicking either i am presented with text in the corner of the screen and it being frozen. 16.04 gave same error. How do i os my pc? Motherboard is z390 taichi ultimate.

This pc never had an os before trying to install now nor will it be duel boot.

Last edited by SnowArch; 01-31-2020 at 06:17 PM.
 
Old 01-31-2020, 06:40 PM   #2
Bonzoo
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2018
Posts: 12

Rep: Reputation: Disabled
CD/dvd or or USB ? Whaddya mean "afer grub" ? Grub is installed with the OS. Select/format entire disc and install. At the last step it asks to install grub. Install to MBR and be done with it
 
Old 01-31-2020, 08:19 PM   #3
SnowArch
Member
 
Registered: Jan 2020
Distribution: Ubuntu, RemixOS, and whatever vm i may try
Posts: 81

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Well usb stick created with startup disk i used. By grub i guess prompt is the proper term. The menu where you choose "try without installing" or "install ubuntu" both give me the result of on the corner of the screen text which is frozen there. So i cannot even get to this screen, let alone a purple background.

Last edited by SnowArch; 01-31-2020 at 08:21 PM.
 
Old 01-31-2020, 08:35 PM   #4
frankbell
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Virginia, USA
Distribution: Slackware, Ubuntu MATE, Mageia, and whatever VMs I happen to be playing with
Posts: 16,019
Blog Entries: 27

Rep: Reputation: 4775Reputation: 4775Reputation: 4775Reputation: 4775Reputation: 4775Reputation: 4775Reputation: 4775Reputation: 4775Reputation: 4775Reputation: 4775Reputation: 4775
Can you post a photo of the screen and any messages it displays?

It this machine EFI or BIOS?

Is boot from external media enabled in the BIOS/EFI?

This is a shot in the dark, but I have an EFI machine and, when I want to boot from optical media, I need to go into the EFI itself and find the boot manager and select the boot device. I have no idea whether that behavior is unique to that machine, but I do think you need to take a look at the EFI/BIOS settings.
 
Old 01-31-2020, 10:51 PM   #5
SnowArch
Member
 
Registered: Jan 2020
Distribution: Ubuntu, RemixOS, and whatever vm i may try
Posts: 81

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I can post a photo of the error message, but i do not know how on this wesite.
 
Old 02-01-2020, 06:50 AM   #6
yancek
LQ Guru
 
Registered: Apr 2008
Distribution: PCLinux, Slackware
Posts: 8,973

Rep: Reputation: 1901Reputation: 1901Reputation: 1901Reputation: 1901Reputation: 1901Reputation: 1901Reputation: 1901Reputation: 1901Reputation: 1901Reputation: 1901Reputation: 1901
Uploading a picture can be done by using the attachments button at the top of the reply window, the paper clip icon.
 
1 members found this post helpful.
Old 02-01-2020, 04:56 PM   #7
SnowArch
Member
 
Registered: Jan 2020
Distribution: Ubuntu, RemixOS, and whatever vm i may try
Posts: 81

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
This is that error i keep getting. Well the one in the picture.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20200131_174306.jpg
Views:	7
Size:	249.5 KB
ID:	32429  
 
  


Reply

Tags
asrock, installer fail


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I currently am running Ubuntu 14.4 but would like to install Mint 17.1 hughedavid1 Linux - Distributions 2 03-02-2015 05:57 AM
ubuntu 8.10 refuses to install on my pc arkrite16 Linux - Newbie 6 01-14-2009 04:32 PM
Installing Ubuntu on a PC currently running Windows Vista freerid3 Ubuntu 3 04-20-2008 02:14 PM
ATI Drivers in Ubuntu - refuses to install? Waerner Linux - Newbie 5 07-15-2005 08:22 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:41 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration