LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-25-2009, 09:41 AM   #1
custertel
LQ Newbie
 
Registered: Sep 2009
Posts: 6
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 0
cdrecord -scanbus


Found issue: one server is IDE not SCSI.

This worked: cdrecord -scanbus dev=ATAPI:0,0




I have purchased 3 new HP rack mount servers. I set up the first to with CDRECORD with no problems at all. I'm setting up the third as a mail server but am having issues with cdrecord.

If I do a 'cdrecord -scanbus' I get this:

cdrecord: Invalid or incomplete multibyte or wide character. Cannot open SCSI driver.
cdrecord: For possible targets try 'cdrecord -scanbus'.
cdrecord: For possible transport specifiers try 'cdrecord dev=help'.


If I do it on one of the other servers I get this:


scsibus4:
4,0,0 400) 'TEAC ' 'DV-W28E-RW ' 'G.B2' Removable CD-ROM
4,1,0 401) *
4,2,0 402) *
4,3,0 403) *
4,4,0 404) *
4,5,0 405) *
4,6,0 406) *
4,7,0 407) *
[root@ldap ~]#


I know the drive is working because if I do a 'eject' it works.
I've reinstalled cdrecord with no luck.
I've updated all packages with no luck.
I'm using CentOS 5.3

Any help would be appreciated.

Thanks,

Ben

Last edited by custertel; 09-25-2009 at 10:54 AM. Reason: Found issue
 
Old 09-25-2009, 12:19 PM   #2
hoodooman
Member
 
Registered: Oct 2006
Location: Stirling in Scotland
Distribution: Slackware 13.37 64 bit
Posts: 297

Rep: Reputation: 42
As root do "chmod u+s /usr/bin/cdrecord".Then try "cdrecord --scanbus" again.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cdrecord -scanbus error djgerbavore Linux - Software 1 08-20-2004 09:59 AM
CDrecord -scanbus Gerardoj Linux - Software 4 05-02-2004 09:27 PM
cdrecord -scanbus james.farrow Fedora 2 01-18-2004 10:01 PM
cdrecord -scanbus Cybers19 Linux - General 4 05-22-2003 02:22 PM
CDRW and cdrecord -scanbus dai Linux - Hardware 19 08-27-2002 03:43 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 05:31 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration