LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-14-2009, 11:49 PM   #1
joseph2020
Member
 
Registered: Mar 2009
Location: USA
Distribution: Ubuntu 12.04
Posts: 235

Rep: Reputation: Disabled
cannot launch menu program


I downloaded and installed "sbackup_0.10.5_all.deb", simple backup config and restore using the gdebi package installer... (2 entries) appear in system->administration...so far so good.

When i try to click on the config, or the restore I get:
Quote:
Could not launch menu item.
failed to execute child process "su-to-root"
(no such file or directory).
I have no idea what this means or how to fix it. Can anybody help with this? Thanks in advance.
 
Old 04-15-2009, 09:10 AM   #2
bgoodr
Member
 
Registered: Dec 2006
Location: Oregon
Distribution: RHEL[567] x86_64, Ubuntu 17.10 x86_64
Posts: 221

Rep: Reputation: 36
I don't know exactly. A Google search turned up a script, but nothing else that I could see. Maybe it is a package that was released by someone who didn't know that they had a dependency upon the non-standard (I think non-standard) su-to-root script or program, and if so, then that is a bug in sbackup and/or how it is deployed, and not your installation.

bgoodr
 
Old 04-16-2009, 03:23 AM   #3
joseph2020
Member
 
Registered: Mar 2009
Location: USA
Distribution: Ubuntu 12.04
Posts: 235

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
BG...Thank you for trying.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gnome menu doesn't launch applications properly 1veedo Linux - Desktop 0 03-25-2008 11:54 AM
New Application in the launch Menu xpucto Linux - Newbie 6 01-10-2008 02:18 AM
My configure menu won't launch anymore nolimitz Linux - Software 2 08-29-2005 09:25 AM
launch a program from the menu? managerdan Linux - Software 2 06-11-2005 08:06 PM
gnome 2.4 menu launcher, multiple program launch unicrash Linux - General 0 08-26-2004 03:54 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 05:24 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration