LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-15-2008, 10:06 AM   #1
okos
Member
 
Registered: May 2007
Location: California
Distribution: Slackware/Ubuntu
Posts: 609

Rep: Reputation: 38
Can't connect to the internet no eth0 interface.


Hi
I have dsl and slackware 12.1/win xp dual boot.

For some I can't connect to the internet through Slackware.
I was connected last night.
I tried
ifconfig eth0 up
ifconfig eth1 up

With ifconfig I only see the loopback.

For the sake of trying, I also tried dhcpcd eth0 up but since there is no interface, I figure it is a vain attempt.

BTW I do have internet connection via the xp partition.
 
Old 05-15-2008, 10:28 AM   #2
fatra2
Member
 
Registered: Feb 2004
Location: Switzerland
Distribution: Fedora - RedHat - Mandrake - OpenSuse
Posts: 216

Rep: Reputation: 35
Hi there,

It might a stupid question to ask you, but have you check if your eth0 is setup to determine the IP address automatically. It might be your problem, if it fixes and IP address that is not yours.

It's a long shot, but worth a try.
 
Old 05-15-2008, 04:11 PM   #3
okos
Member
 
Registered: May 2007
Location: California
Distribution: Slackware/Ubuntu
Posts: 609

Original Poster
Rep: Reputation: 38
Quote:
Originally Posted by fatra2 View Post
Hi there,

It might a stupid question to ask you, but have you check if your eth0 is setup to determine the IP address automatically. It might be your problem, if it fixes and IP address that is not yours.

It's a long shot, but worth a try.
It is not a stupid question and I appreciate the response.

I don't know what the problem was. It seems to be working now.
As I said, I had internet connection last night. I had it this morning on my xp partition, but not on slackware partition. I rebooted and it still did not work. Later, I rebooted again and now it does work.
I checked the cables and nothing seems to be loose.

Im wondering if my hd is about to crash.
I have a few other weird problems with things not working consistently.
okos
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cannot connect to internet,(DSL) eth0 not found Neoltlink Slackware 8 01-29-2006 03:45 PM
eth0 detected, but unable to connect to internet iamck Linux - Networking 5 01-23-2006 02:49 PM
Internet (eth0 interface) does not auto-start sekelsenmat Linux - Networking 7 09-13-2005 10:10 AM
Can't connect to internet - eth0 not recognized guyfromcanada Fedora 14 10-04-2004 10:30 PM
eth0 seems to stop when I connect to the Internet kyutums Linux - Networking 4 06-19-2003 05:38 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 05:02 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration