LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-06-2003, 01:38 AM   #1
Borelian
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Paris, France
Distribution: Mandrake 9.2, Fedora Core, Slackware 9.1
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
Can't boot from the HD...


Hi.

I'm installing Slackware in a new computer with a SATA Hard Disk.

I choose a "compatibility mode" of SATA to be recognized by the Kernel...

Everything is ok, i can install lilo, but when i reboot, nothings happens, and it demand a boot disk... In other words, it don't found the boot information at the HD.

When i start with the CD, everythings is ok.


I don't know what happens.. any help?


Some information:
2 partitions:
/dev/hda1 mounted at /
/dev/hda2 mounted at /boot

My lilo.conf:
boot=/dev/hda1
message=/boot/boot_message.txt
prompt
timeout = 1200
change-rules
reset
vga = 773
image = /boot/vmlinuz
root = /dev/hda1
label = Linux
read-only


Thanks.
 
Old 11-06-2003, 02:15 AM   #2
j-ray
Senior Member
 
Registered: Jan 2002
Location: germany
Distribution: ubuntu, mint, suse
Posts: 1,591

Rep: Reputation: 145Reputation: 145
My lilo.conf:
boot=/dev/hda1

sorry, my idea was wrong...


Last edited by j-ray; 11-06-2003 at 02:23 AM.
 
Old 11-06-2003, 02:22 AM   #3
Borelian
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Paris, France
Distribution: Mandrake 9.2, Fedora Core, Slackware 9.1
Posts: 24

Original Poster
Rep: Reputation: 15
NO!. /dev/hda is the HD....
I don't have a floppy disk.. i use a boot CD, in /dev/hdc
 
Old 11-06-2003, 02:27 AM   #4
Borelian
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Paris, France
Distribution: Mandrake 9.2, Fedora Core, Slackware 9.1
Posts: 24

Original Poster
Rep: Reputation: 15
YES!!!.. it was a fool thing... it's boot=/dev/hda ... not hda1... Thanks, i found it reading your comment... :-)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gentoo-Im dumb and deleted /boot/boot Grub Says: Error 26 : Too many symbolic links smehi Linux - Software 5 06-24-2006 06:25 AM
solaris boot problem boot error loading interpreter(misc/krtld) Johncy_j Solaris / OpenSolaris 5 08-18-2005 01:47 AM
Dual boot SUSE/XP But SUSE wont let me boot or see boot menu Hairulfr SUSE / openSUSE 9 08-17-2005 12:57 PM
failed features: boot.shm boot.loadmodules boot.swap cccc SUSE / openSUSE 1 08-08-2005 07:23 AM
DUAL BOOT - WIN XP cant be seen/boot on boot - pls help Bluiee Linux - Newbie 1 05-25-2004 05:29 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 07:52 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration