LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-19-2009, 05:07 PM   #1
alienDog
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Europe
Distribution: Debian, Slackware
Posts: 505

Rep: Reputation: 46
Busybox vi utf-8


Has anyone gotten UTF-8 to work correctly in the busybox version of vi?
 
Old 10-19-2009, 07:12 PM   #2
foodown
Member
 
Registered: Jun 2009
Location: Texas
Distribution: Slackware
Posts: 611

Rep: Reputation: 220Reputation: 220Reputation: 220
Quote:
Originally Posted by alienDog View Post
Has anyone gotten UTF-8 to work correctly in the busybox version of vi?
Do this:
Code:
export LC_ALL=en_US.UTF-8
vi myfile
Should work.
 
Old 10-19-2009, 08:36 PM   #3
alienDog
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Europe
Distribution: Debian, Slackware
Posts: 505

Original Poster
Rep: Reputation: 46
Well it doesn't for me Some UTF-8 characters only show up as dots in vi, though busybox is compiled with unicode support.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to input non-utf characters from utf-8 linux enviroment? jadas Linux - General 6 02-07-2009 03:20 PM
Converting UTF-16 files to another encoding (such as UTF-8) crisostomo_enrico Solaris / OpenSolaris 3 03-25-2008 05:30 PM
im getting UTF-8 to STRING: Could not open converter from 'UTF-8' to 'ISO-8859-1' jabka Linux - Newbie 2 11-24-2006 05:44 AM
[Enter] in text documents diffrent on Windows and Linux? UTF-8/UTF-16 problem or? brynjarh Linux - General 1 11-24-2004 05:20 AM
X11 / UTF-8 locale seems missing 'fr_FR.UTF-8' chrsitophermann Debian 11 07-17-2004 02:04 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 06:20 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration