LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-11-2012, 10:47 PM   #1
David2010
Member
 
Registered: May 2009
Posts: 255

Rep: Reputation: 23
Buildroot Login Incorrect for Root


Ok I created a basic buildroot base and with three days of linux kernel tinkering I finally got the damn thing to boot up. :-D

However now I ran into a problem with the login.

The prompt shows up just fine but no matter what I enter, it won't let me log in.

In buildroot there is no password for root until you set one so I don't understand what is going on here. I even tried (chroot)ing into the partition and setting the root password and I still can't log in to my buildroot system.

It should be noted that I am using a standard console (That is, Not a serial line) for logging in.

I can bypass the login all together by setting: "tty1::respawn:/bin/sh" in /etc/inittab so I suspect it is either a problem with "getty", "login", or a configuration issue.

Is this a buildroot bug or a configuration problem???

If its a buildroot bug I will just bypass the standard login program and write my own to manage it.

/var/log/messages:

Code:
Mar 11 14:34:26 divix daemon.info init: starting pid 1, tty '/dev/tty1': '/sbin/getty -L tty1 0 vt100 '
Mar 11 14:34:29 divix authpriv.notice login: LOGIN FAILURE ON tty1, root
Mar 11 14:34:33 divix authpriv.notice login: 2 LOGIN FAILURES ON tty1, root
Mar 11 14:34:36 divix authpriv.notice login: 3 LOGIN FAILURES ON tty1, root
Mar 11 14:34:37 divix authpriv.notice login: 4 LOGIN FAILURES ON tty1, root
Mar 11 14:34:39 divix daemon.info init: starting pid 1, tty '': '/sbin/reboot'
Mar 11 14:34:39 divix daemon.info init: starting pid 1, tty '/dev/null': '/etc/init.d/rcK'
Mar 11 14:34:39 divix authpriv.info dropbear[1057]: Premature exit: Terminated by signal
Mar 11 14:34:39 divix daemon.info init: starting pid 1, tty '/dev/null': '/bin/umount -a -r'
Mar 11 14:34:39 divix daemon.info init: starting pid 1, tty '/dev/null': '/sbin/swapoff -a'
Mar 11 14:34:40 divix daemon.info init: The system is going down NOW!
Mar 11 14:34:40 divix syslog.info syslogd exiting
/etc/inittab:

Code:
# Startup the system
null::sysinit:/bin/mount -t proc proc /proc
null::sysinit:/bin/mount -o remount,rw / # REMOUNT_ROOTFS_RW
null::sysinit:/bin/mkdir -p /dev/pts
null::sysinit:/bin/mkdir -p /dev/shm
null::sysinit:/bin/mount -a
null::sysinit:/bin/hostname -F /etc/hostname
# now run any rc scripts
::sysinit:/etc/init.d/rcS

# Put a getty on the tty
tty1::respawn:/sbin/getty -L tty1 0 vt100

# Stuff to do for the 3-finger salute
::ctrlaltdel:/sbin/reboot

# Stuff to do before rebooting
null::shutdown:/etc/init.d/rcK
null::shutdown:/bin/umount -a -r
null::shutdown:/sbin/swapoff -a
/etc/passwd:

Code:
root:x:0:0:root:/root:/bin/sh
daemon:x:1:1:daemon:/usr/sbin:/bin/sh
bin:x:2:2:bin:/bin:/bin/sh
sys:x:3:3:sys:/dev:/bin/sh
sync:x:4:100:sync:/bin:/bin/sync
mail:x:8:8:mail:/var/spool/mail:/bin/sh
proxy:x:13:13:proxy:/bin:/bin/sh
www-data:x:33:33:www-data:/var/www:/bin/sh
backup:x:34:34:backup:/var/backups:/bin/sh
operator:x:37:37:Operator:/var:/bin/sh
haldaemon:x:68:68:hald:/:/bin/sh
dbus:x:81:81:dbus:/var/run/dbus:/bin/sh
ftp:x:83:83:ftp:/home/ftp:/bin/sh
nobody:x:99:99:nobody:/home:/bin/sh
sshd:x:103:99:Operator:/var:/bin/sh
default:x:1000:1000:Default non-root user:/home/default:/bin/sh
/etc/shadow:

Code:
root::10933:0:99999:7:::
bin:*:10933:0:99999:7:::
daemon:*:10933:0:99999:7:::
adm:*:10933:0:99999:7:::
lp:*:10933:0:99999:7:::
sync:*:10933:0:99999:7:::
shutdown:*:10933:0:99999:7:::
halt:*:10933:0:99999:7:::
uucp:*:10933:0:99999:7:::
operator:*:10933:0:99999:7:::
ftp:*:10933:0:99999:7:::
nobody:*:10933:0:99999:7:::
default::10933:0:99999:7:::
/etc/securetty:

Code:
tty1
tty2
tty3
tty4
tty5
tty6
tty7
tty8
ttyS0
ttyS1
ttyS2
ttyS3

Last edited by David2010; 03-11-2012 at 10:52 PM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
"su - root" giving incorrect password but normal root login works. ?? arashi256 Linux - Newbie 10 06-03-2010 04:13 AM
[SOLVED] root: login incorrect rockslinux Slackware 3 05-29-2010 05:58 PM
Login Incorrect for everyone including Root at console morette Linux - General 2 07-30-2004 05:37 PM
root login incorrect ,then passwd root,but error sunnycn Linux - Security 6 05-20-2002 11:54 AM
Please help: console root login incorrect! aponcel Linux - Networking 7 07-19-2001 03:42 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 09:20 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration