LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-07-2006, 03:49 PM   #1
mbreith
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: oregon
Distribution: PIII fedora2 | P4 fedora2 | Thinkpad fedora2
Posts: 54

Rep: Reputation: 15
Unhappy broken upgrade


I am using suse 9.1 and tried the online update in Yast. It gave me a list of about 100 upgrades that were suggested. I installed several that sounded good, such as a patch for java, Yast, and the Nvidia 3D drivers. It seems that wasn't a good idea. Now Yast won't start up, java applets no longer work, and I can't switch users to a new graphics window.

Does anyone know how to either back out the "upgrades" or reconnect everything so that it works correctly again?

Mike.
 
Old 02-08-2006, 06:46 AM   #2
bigrigdriver
LQ Addict
 
Registered: Jul 2002
Location: East Centra Illinois, USA
Distribution: Debian stable
Posts: 5,908

Rep: Reputation: 354Reputation: 354Reputation: 354Reputation: 354
You could try to fix things using YaST from the command line (see the SuSE System Admin Guide), or su to root and run /sbin/SuSEconfig. Watch for error messages. If you don't see any, reboot to see if that fixed things.

man SuSEconfig for the little info it has.
 
Old 02-08-2006, 04:46 PM   #3
mbreith
Member
 
Registered: Feb 2006
Location: oregon
Distribution: PIII fedora2 | P4 fedora2 | Thinkpad fedora2
Posts: 54

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Well, SuSEconfig only gave me this message of any significance to me


ATTENTION: You have modified /etc/opt/kde3/share/config/kdm//kdmrc. Leaving it untouched...
You can find my version in /etc/opt/kde3/share/config/kdm//kdmrc.SuSEconfig...


Let me explain better what yast does when attempting to start:
Directly from taskbar...
1) processes and loads for a few seconds then asks for root's password.
2) I enter root's password
3) processes for another couple seconds
4) nothing.

Indirectly from KDE control center...
1) I go to "yast2 modules"
2) I select some section that requires admin privs
3) Select the administrator mode button and it prompts for root password
4) I enter root's password
5) Window loads for a couple seconds
6) Finishes with a blank window
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Has the KDE 3.4 upgrade in Etch broken anything for you? vharishankar Debian 12 12-15-2005 09:33 PM
Broken X after upgrade barkers Debian 3 10-20-2005 10:36 AM
FC4 yum broken after upgrade Kabuso Fedora 4 06-26-2005 05:49 PM
gbde broken after upgrade. dica *BSD 0 11-30-2004 03:59 AM
GDM Broken After Upgrade Via Swaret 2Gnu Slackware 5 03-21-2004 12:28 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 02:07 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration