LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-07-2002, 01:07 PM   #1
thechronic
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2002
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
Bootup prob, she hangs


First off I wanna start with whats up guys, this forum has been a huge help. Pure newbie..so here we go. Installin mandrake 8.1 so I can learn linux. After I install everything and restart it goes to the GUI and gets to the second icon for the boot process...and hangs. When I do it in the failsafe mode I see mounting proc filesystemk, running devFs deamonk, configuring kernal parametersk..then just sits there.. It installed perfectly on my other system, so I took that video and sound card and oput it in here. Other than that I only have an asus motherboard, P3 800mhz, and a 52 cdrom. Has anyone encountered this problem with the bootup? thanks, and in case I reposted I did search but found nothing. Ps, I believe its lilo, not grub
 
Old 02-07-2002, 07:49 PM   #2
thechronic
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2002
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks anyways guys, after several installs I figured I would try grub instead of lilo. Works beautifly now, no idea why lilo would hang and grub wouldnt but oh well, now to just learn linux...
 
Old 02-08-2002, 12:43 AM   #3
thechronic
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2002
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Nope..tried to install a eth0..killed everything. So i tried redhat 7.2, still giving me the same problem. Everythings fine, restart, and ithangs when configuring kernal paramaters, or right after. Whats going on? :smash: :smash: :smash:
 
Old 02-08-2002, 01:03 AM   #4
thechronic
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2002
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hmm, did nothing and it let me in..but asked to take out my sound card config in kuduz(spelling). At least im in..hopefully when I restart it boots properly...sounds like my sound card is conflicting to me.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mandrake 10.0 hangs on bootup brandNewtoLinux Mandriva 1 11-17-2005 10:55 AM
2.6.9 hangs at bootup cosiek Linux - Software 3 10-20-2004 03:29 PM
Mandrake 10 hangs on bootup DaveShepherd Mandriva 0 08-06-2004 07:38 AM
Random hangs during bootup leecming Linux - Newbie 1 06-09-2004 09:28 AM
Hangs up on bootup BigHead314 Slackware 4 12-22-2003 11:51 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 08:20 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration