LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Latest LQ Deals
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-09-2004, 11:10 AM   #1
allelopath
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: New Mexico
Distribution: Ubuntu 18.04.3 LTS
Posts: 539

Rep: Reputation: 30
Audio not fully working


I have only partially functional audio.

The good:

If I go to System Settings -> Sound Detection, it says:
Silicon Integrated System [SiS]
SiS7012 PCI Audio Accelerator
i810 audio
The test sounds plays correctly (3 guitar strums)

If i to go Control Center -> Sound System, the test sound plays correctly there.

XMMS Media Player plays mp3 files

The bad:
Playing a flash game, the sound is 'choppy'

Streaming from electronicscene.com, the stream work, realplayer is playing but no sound.

Streaming from wbgo.org does not work. Firefox (new version 1.0) shows a pop saying it needs to search for plugins. It finds RealPlayer10.0, which i download. I put in in the firefox plugin folder. it is not a .so file, but rather .bin, which doesn't seem right.

RealPlayer does not play mp3 files

What can i do to fix the problems?
 
Old 11-09-2004, 11:26 AM   #2
Hammett
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Barcelona, Catalunya
Distribution: Gentoo
Posts: 1,074

Rep: Reputation: 59
If you're using OSS drivers, try to switch to ALSA drivers.
 
Old 11-09-2004, 12:38 PM   #3
allelopath
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: New Mexico
Distribution: Ubuntu 18.04.3 LTS
Posts: 539

Original Poster
Rep: Reputation: 30
How do I determine which drivers I am using?

Using RH 9.0 btw
 
Old 11-10-2004, 06:46 AM   #4
Hammett
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Barcelona, Catalunya
Distribution: Gentoo
Posts: 1,074

Rep: Reputation: 59
You are using the SiS7012 soudcard which uses the i810 driver. Here's a complete HOW-TO for installing the soundcard using ALSA drivers.

http://www.alsa-project.org/alsa-doc...odule=intel8x0
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xorg ATI Driver (working, but not fully) chup Linux - General 1 03-20-2005 05:41 PM
Fedora 2 2Wire card not fully working anthony1101 Linux - Laptop and Netbook 26 01-19-2005 03:44 PM
Alsa Drivers not FULLY working on Mandrake Rnastyracer Linux - Software 4 10-22-2004 03:04 PM
Surround Sound Speakers not fully working Norin311 Linux - Software 2 09-12-2004 09:02 PM
help getting my video card working fully(xfree86 config maybe?) edman007 Linux - Software 1 01-11-2004 12:34 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 04:27 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration