LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 11-25-2012, 11:33 AM   #1
islandBilly
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2007
Location: Bahamas
Distribution: Ubuntu 11.04
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
android virtual device not being found when running test in eclipse


I am running eclipse with the newest android sdk and avd, under ubuntu 11.04. It has no trouble running my app on a real android device, but I have tried to create several virtual devices, all are said to be valid. Then I try to run a test and even when eclipse lets me pick a virtual device, what happens is that the virtual device starts and then I get a message that "compatible virtual device not found" and the app never runs.

I saw a reference to setting ANDROID-SDK-HOME in Windows, but do not see where to do that in Ubuntu, and most posts indicate this is not a problem in Linux.

Any ideas on why my vitual devices cannot be found?
 
Old 11-25-2012, 07:08 PM   #2
islandBilly
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2007
Location: Bahamas
Distribution: Ubuntu 11.04
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
running the emulator first does it

I went back to my project and fussed around with it, since it seemed so close to working. this may be magical thinking, but it seems that to get an emulator going with a given virtual device, you must

1)define that virtual device with the android virtual device manager;
2) select that device and Start it (there is a start button in the manager window);
3) then you hit the debug button in the Eclipse java view to start a debug run; this takes you to the list of virtual devices, one of which should be seen to be running - but in my case its state is "offline".so
4) you double-click the running device and it becomes online and the window disappears. After some time, the virtual device comes up and looks like it would if it had a locked screen. the Console in Eclipse says it is running the main activity, but it doesn't seem to be true.
5) hit the run button in Eclipse and it will really really install the app on the virtual device. you can then choose it from the applications menu in the virtual device and it will run inside it.

Geez! At least it works...
 
  


Reply

Tags
android, avd, eclipse, ubuntu 11.04


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Android Plugin for Eclipse IDE: No option for "Android Project" Kenny_Strawn Programming 20 10-18-2011 09:52 PM
LXer: Setting Up An Android App Build Environment With Eclipse, Android SDK, PhoneGap (Debian Squeez LXer Syndicated Linux News 0 03-07-2011 10:50 PM
LXer: Android App Build Environment With Eclipse, Android SDK, PhoneGap (Fedora 14) LXer Syndicated Linux News 2 02-01-2011 11:11 AM
LXer: Setting Up An Android App Build Environment With Eclipse, Android SDK, PhoneGap (Ubuntu 10.10) LXer Syndicated Linux News 0 01-27-2011 11:30 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:15 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration