LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software
User Name
Password
Linux - Software This forum is for Software issues.
Having a problem installing a new program? Want to know which application is best for the job? Post your question in this forum.

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-07-2013, 03:59 AM   #1
cinojose
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2013
Posts: 7

Rep: Reputation: Disabled
Angry [SOLVED ]Postfix error


Hi Guys,
I am newbie in this forum. I am triying to send out email using postfix i just installed postfix. Network configured.When i use mutt to send a test email I am getting this error
Mar 7 17:24:00 ubspress sendmail[5711]: r279O0Nm005711: from=root, size=287, class=0, nrcpts=1, msgid=<20130307092400.GA5706@ubspress.com>, relay=root@localhost
Mar 7 17:24:00 ubspress sendmail[5712]: r279O0DS005712: <cinojose@ubspress.com>... User unknown
Mar 7 17:24:00 ubspress sendmail[5711]: r279O0Nm005711: to=cinojose@ubspress.com, ctladdr=root (0/0), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30287, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=5.1.1, stat=User unknown
Mar 7 17:24:00 ubspress sendmail[5712]: r279O0DS005712: from=<root@ubspress.com>, size=287, class=0, nrcpts=0, proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=pluto.ubspress.com [127.0.0.1]
Mar 7 17:24:00 ubspress sendmail[5711]: r279O0Nm005711: r279O0Nn005711: DSN: User unknown
Mar 7 17:24:00 ubspress sendmail[5712]: r279O0DU005712: from=<>, size=2075, class=0, nrcpts=1, msgid=<201303070924.r279O0Nn005711@ubspress.com>, proto=ESMTP, daemon=MTA, relay=pluto.ubspress.com [127.0.0.1]
Mar 7 17:24:00 ubspress sendmail[5711]: r279O0Nn005711: to=root, delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=31311, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (r279O0DU005712 Message accepted for delivery)
Mar 7 17:24:00 ubspress sendmail[5713]: r279O0DU005712: to=<root@ubspress.com>, delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=local, pri=32262, dsn=2.0.0, stat=Sent

please help me.
 
Old 03-07-2013, 06:14 AM   #2
descendant_command
Senior Member
 
Registered: Mar 2012
Posts: 1,634

Rep: Reputation: 432Reputation: 432Reputation: 432Reputation: 432Reputation: 432
Quote:
Originally Posted by cinojose View Post
<cinojose@ubspress.com>... User unknown
You sent mail to a non-existing user and successfully got a failure DSN.
Where is the problem?
 
Old 03-07-2013, 07:04 PM   #3
cinojose
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2013
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Angry

This is actually a valid user. System using localhost address as a relay. Relay must be mail.ubspress.com instead.
If they check locally , there is no such user.
 
Old 03-07-2013, 11:38 PM   #4
descendant_command
Senior Member
 
Registered: Mar 2012
Posts: 1,634

Rep: Reputation: 432Reputation: 432Reputation: 432Reputation: 432Reputation: 432
Do you have ubspress.com listed in 'mydestination'?
If so, you shouldn't.

See http://www.postfix.org/postconf.5.html#relay_domains
 
1 members found this post helpful.
Old 03-07-2013, 11:43 PM   #5
cinojose
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2013
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thumbs up Solved :)

edited /etc/main.cf
changed mydomain = ubspress.com
myorgin =$mydomain

and restarted postfix by "service restart postfix".

Works like a charm after that.
Thank you so much for the comments.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED]: Sending Mail from Thunderbird with Postfix Server rgkwustl Linux - Software 0 08-15-2011 01:13 PM
SOLVED: Upgrade error: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) jlb0057 Debian 3 03-11-2011 08:37 AM
SOLVED postfix error Relay access denied. trying to setup virtual domains periferral Linux - Networking 4 10-20-2009 03:51 PM
Postfix error: /usr/lib/postfix/smtpd pid 7529 exit status 1 Chiragrs Linux - Networking 7 05-16-2008 12:42 AM
[SOLVED] Postfix Keeps Using Incorrect name for my machine. mdiotto Linux - Server 1 07-18-2007 03:35 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Software

All times are GMT -5. The time now is 12:19 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration