LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Server (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-server-73/)
-   -   There doesn't appear to be any service status information in the status log (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-server-73/there-doesnt-appear-to-be-any-service-status-information-in-the-status-log-4175413199/)

parthipan 06-25-2012 12:01 AM

There doesn't appear to be any service status information in the status log
 
the web interface is not showing any of my hosts or services and gives me this error when trying to look at the service detail:

"There doesn't appear to be any service status information in the status log...

Make sure that Nagios is running and that you have specified the location of you status log correctly in the configuration files."

I get a similiar error when looking at the host groups only it says "hosts status" instead of "service status"

I've looked around and it seems that most people get this error when Nagios isn't running or when the nagios.log and/or status.dat are pointed to incorrectly in the main configuration file.

I've restarted nagios and verified the config by runnning " /usr/local/nagios/bin/nagios -v /usr/local/nagios/etc/nagios.cfg" and everything checks out fine. I've tried to reboot the server but I'm still getting the same error.

Also, I checked both "/usr/local/nagios/var/status.dat and /usr/local/nagios/var/nagios.log (which are the locations specified in nagios.cfg) and they are completely empty. Any ideas why this is?

Forgive me if this is a stupid question. Up until now I haven't had any major issues with it and unfortunately I took over someone else's install of it so I'm not familiar with it inside and out.

Any advice would be greatly appreciated.

and
when i provide

Quote:

[root@localhost ~]# service nagios restart
Running configuration check...done.
Stopping nagios: kill: usage: kill [-s sigspec | -n signum | -sigspec] pid | jobspec ... or kill -l [sigspec]
done.
Starting nagios: done.
[root@localhost ~]# /etc/init.d/nagios status
nagios is not running
[root@localhost ~]# service nagios start
Starting nagios: done.
[root@localhost ~]# /etc/init.d/nagios status
nagios is not running
Quote:

[root@localhost ~]# touch /usr/local/nagios/var/nagios.log /usr/local/nagios/var/status.sav
[root@localhost ~]# chown nagios:nagios /usr/local/nagios/var/nagios.log /usr/local/nagios/var/status.sav
[root@localhost ~]# service nagios stop
Stopping nagios: kill: usage: kill [-s sigspec | -n signum | -sigspec] pid | jobspec ... or kill -l [sigspec]
done.
[root@localhost ~]# service nagios start
Starting nagios: done.
[root@localhost ~]# service nagios status
nagios is not running
please give me a solution

Kustom42 06-25-2012 06:53 PM

Does /var/log/messages tell you anything? It may not be error'ing before the service even starts which is why the log files for the service are empty, it's odd though because normally you would see an ERROR when you try start a service that is this broken.


All times are GMT -5. The time now is 07:49 PM.