LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 02-13-2014, 11:31 AM   #1
frsechet
Member
 
Registered: May 2013
Posts: 30

Rep: Reputation: Disabled
system won't send emails, postfix installed but not starting.


Hi guys,

I'm having trouble with postfix on my debian 6 server. Emails didn't get sent, no matter what I did. I've tried uninstalling postfix and using sendmail instead, with no better result. Of course the server is connected to the internet ;-)

Now I'm back trying with postfix but for some reason, even though when I do /etc/init.d/postfix start it says "Starting Postfix Mail Transport Agent: postfix.", when I do "/etc/init.d/postfix reload" it says "Reloading Postfix configuration...postfix/postfix-script: fatal: the Postfix mail system is not running failed."

Sendmail is now completely uninstalled.
Uninstalling/reinstalling/reconfiguring postfix didn't help.

How do I get postfix to start?

Thanks!
 
Old 02-13-2014, 11:47 AM   #2
pingu
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Skuttunge SWEDEN
Distribution: Debian preferably
Posts: 1,220

Rep: Reputation: 116Reputation: 116
I too have encountered this.
The solution that worked for me was to disable ipv6. It is set in /etc/postfix/main.cf.
Disable with command (you should take a copy of main.cf first!):
Code:
sed -i s/inet_protocols\ =\ all/inet_protocols\ =\ ipv4/  /etc/postfix/main.cf
service postfix reload
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] postfix does not send emails yovkoi Linux - Server 4 02-08-2011 05:13 AM
Postfix send emails from a subnet, how to config? bzzz Linux - Server 2 11-15-2009 07:52 AM
postfix can send but cannot receive emails rmihai Linux - Server 9 05-02-2009 09:12 AM
Postfix - send emails at a given time silviap Linux - Software 2 04-27-2009 06:55 AM
Postfix trying to send emails internally Swanny Linux - Software 8 11-21-2007 12:19 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:24 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration