Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.


  Search this Thread
Old 03-20-2009, 06:30 AM   #1
Registered: May 2005
Location: Sussex, England
Distribution: Ubuntu 7.10
Posts: 131

Rep: Reputation: 15
Postfix not sending email

Hi all,

A developer has come to me asking me why his email sent via php are not being sent.

From the server I can use sendmail to send emails to my work email, home, and my email address on his domain.

In the header files there are 6 email addresses


Finally the reply from is

The email to gets delivered and the others fail
Here is a snippet form the log file

Mar 20 11:14:24 thebe postfix/qmgr[16307]: 142446CC03C: to=<>, relay=none, delay=101661, delays=101661/0.04/0/0, dsn=4.4.2, status=deferred (delivery temporarily suspended: lost connection with[] while sending RCPT TO)
in mailq I have

AF9326CC97A 3041 Fri Mar 20 07:15:02
(delivery temporarily suspended: lost connection with[] while sending RCPT TO)

A35CC6CCA0F 26944 Fri Mar 20 10:33:03
(mail transport unavailable)
Can anyone give me suggestions as to why the email will only go one of the email address and no those on domain2?

The strange part is, I can use sendmail to send emails to those people on domain2
Old 03-20-2009, 10:51 PM   #2
LQ Guru
Registered: Mar 2006
Location: Sydney, Australia
Distribution: Fedora, CentOS, OpenSuse, Slack, Gentoo, Debian, Arch, PCBSD
Posts: 6,678

Rep: Reputation: 122Reputation: 122
Are you relaying through googlemail? Is the mail that get's through local to the server?

I think you need to explain a bit more about what domains are hosted where, etc.

Last edited by billymayday; 03-20-2009 at 11:02 PM.
Old 03-23-2009, 06:51 AM   #3
Registered: May 2005
Location: Sussex, England
Distribution: Ubuntu 7.10
Posts: 131

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Both domains are using google apps and my personal email address that I tested it with is a gmail account.

postfix had domain1 as its $mydomain
So I assumed that could be why it was working for domain 1
However I have since created a reverse DNS for the server and emails appear to be coming through now to domain2, but the 800 odd emails that were in the queue are stuck there



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Blacklist Email Sending on Postfix carlosinfl Linux - Server 1 04-15-2010 04:14 PM
SuSE Postfix not sending mail at all. Simple email script. Lantzvillian Linux - Server 6 05-09-2008 03:28 PM
Postfix w/ spamassassin is sending extra copies of email nino_of_qubic Linux - Server 0 03-14-2008 03:48 PM
Why is PostFix sending mail using the email address of the smtp account? taigon Linux - Server 34 02-09-2007 01:09 AM
sending an email to a email address after a perl operation meluser Programming 9 04-07-2003 01:26 PM > Forums > Linux Forums > Linux - Server

All times are GMT -5. The time now is 07:28 AM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration