LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Server
User Name
Password
Linux - Server This forum is for the discussion of Linux Software used in a server related context.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-01-2010, 05:37 AM   #1
vivektare
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Post Poor performance of server while installing LInux Enterprise 5.0 what are reasons?


I am installing Red Hat Linux enterprise 5.0 on HP proliant ML 110 G5 with X3330, 8 Gb 2 X 250gb SATA Config. Time required for full istallation is around 2hours 30 minutes. What could be the reason? Please suggest a solution.
Already done :- BIOS updated.
 
Old 03-01-2010, 07:15 AM   #2
Dudydoo
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: UK
Distribution: I use 'em all ;-)
Posts: 271

Rep: Reputation: 38
I have that same server with 250GB SATA hdd's and CentOS 5.0 installs in less than an hour. What part of the install is taking the time? Are your disks in a RAID configuration?
 
Old 03-01-2010, 10:39 PM   #3
vivektare
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2010
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Post Thank you

Hello
I am not using RAID. It is taking about 45 minutes to 1 hour for formatting hard disk.
We have installed oracle 10g on it. It takes 20 to 30 minutes to extract zip files.
please suggest remedy
 
Old 03-02-2010, 03:18 AM   #4
Dudydoo
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: UK
Distribution: I use 'em all ;-)
Posts: 271

Rep: Reputation: 38
Have you tried changing the SATA controller to AHCI (enabled/disabled) in the BIOS to see if there is any difference?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing AXPS on Linux 2.6.9 Enterprise VPS Server grantg Linux - Server 15 03-06-2009 06:36 AM
installing Linux SERVER on a M$ enterprise network Avatar Linux - Networking 10 06-30-2003 12:06 AM
Very poor performance in Linux J_Szucs Linux - Newbie 4 02-20-2002 04:01 PM
poor performance with linux alp_shah Linux - Newbie 19 01-09-2002 03:03 AM
Linux Router - poor performance matzy Linux - Networking 4 09-22-2001 01:31 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:36 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration