LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-16-2005, 02:58 PM   #1
elmu
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 17

Rep: Reputation: 0
X start problem


Hello,

I have a Linux installed on my PC and I used this PC with vnc and Kde until now without any problem.
Today I tried to start kde without vnc on the local machine from the consol with startx.

As first step I get an error that /etc/X11/X not found.
I set up a link as follows:
ln -s ../../usr/bin/X11/X

Now when I try startx I get an error:
X: warning; process set to priority -20 instead of requested priority -10

And this message fill the terminal window.

I use Debian Sarge.

Any idea?
 
Old 04-16-2005, 06:24 PM   #2
Hosiah
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: Des Moines, Iowa
Distribution: Slackware, Mandriva, Debian derivatives, +BSD/ Solaris/ Minix/ plan9/ GNU/HURD...
Posts: 185

Rep: Reputation: 30
I have no idea, but I have a clue that if my machine did this, I would try to figure out why it suddenly couldn't find X first, before just writing links.

Perhaps the $PATH in one of your resource files was changed and your system no longer knows where to search? Maybe you started from a different directory than you normally do?

I hope somebody who knows more about this replies! I'll keep my fingers crossed for you!
 
Old 04-17-2005, 02:09 PM   #3
elmu
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2005
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hello,

problem is solved.
It seems that the VNC server didn't needs xserver-common and xserver-xfree86.
I installed them and now all works fine.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem with iptables start ganesh_bhai Linux - Security 4 05-04-2005 05:12 AM
where do I start to fix the problem? mandrakemikael Linux - General 1 12-26-2004 03:31 PM
Problem, and I don't know where to start... ronkymac Linux - Networking 12 11-08-2004 02:47 PM
Problem with Start Here pkashyap Linux - Newbie 1 03-05-2004 02:25 AM
start up problem JK_Aslan Linux - Newbie 1 10-24-2003 04:21 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 12:12 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration