LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-20-2005, 02:45 PM   #1
Fredstar
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Rochester, NY
Distribution: Fedora9::FreeBSD7.1
Posts: 296

Rep: Reputation: 30
wine help


Hi trying to install what i believe to be a fairly simple game. I think the problem its having relates to the installation shield. When i try to install i got the following errors after programs personal installation launched..

well cant post it forum keeps telling me i have two many images?


Any help would be cool... thanks

Last edited by Fredstar; 02-20-2005 at 02:47 PM.
 
Old 02-20-2005, 04:58 PM   #2
KimVette
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Lee, NH
Distribution: OpenSUSE, CentOS, RHEL
Posts: 1,794

Rep: Reputation: 46
Hi there,

Look for a utility called "wine tools" which can help you to configure the base wine system.

My machine has pathetically slow video because I have to run the non-accelerated XServer (Damn you ATI, I need support for Radeon 8500 AND the 7500 in catalyst!) but I have tried installing games and they run - painfully slow (I badly need to upgrade) -- but they do run.

Prior to installing wine tools I did not have much success in getting wine to cooperate with any but the most self-contained apps (e.g., TextPad, WinZip, WinRar, etc.).

From what I understand, Crossover Office and Cedega include built-in support for many games (winetools requires a little more manual intervention) but so far, winetools does everything I need so I recommend you try winetools first, and if that won't cut it, check out Crossover Office and/or Cedega.
 
Old 02-20-2005, 07:39 PM   #3
Electro
LQ Guru
 
Registered: Jan 2002
Posts: 6,042

Rep: Reputation: Disabled
You did not tells what game you are installing in WINE. Also you did not post the errors.
 
Old 02-21-2005, 12:14 PM   #4
Fredstar
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Rochester, NY
Distribution: Fedora9::FreeBSD7.1
Posts: 296

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Ya i gave up out of frustration.. every time i try to post errors it tells me to many images in my post, even after i take all special char out, [,#,$ ect..

the game is RedMoon online i can even give you a download link for the game.

im not at my linux pc now but will try my hardest to re-creat the error and attempt to post it.
 
Old 02-21-2005, 01:28 PM   #5
KimVette
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Location: Lee, NH
Distribution: OpenSUSE, CentOS, RHEL
Posts: 1,794

Rep: Reputation: 46
When you post errors, post it using the [ code ] [ / code] tags, and disable smilies. Don't give up, members here will try to help you.
 
Old 02-21-2005, 04:12 PM   #6
Fredstar
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Rochester, NY
Distribution: Fedora9::FreeBSD7.1
Posts: 296

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Here is the error i get. this is what is in my shell and i also get a pop up that says

The install shield engine (Ikernal.exe) could not be launched (0x800004005)

i hit OK and everything closes out.

Code:
vibes@localhost redmoon_stuff $ wine RedMoon353e.exe
fixme:ole:RegisterTypeLib Registering non-oleautomation interface!
fixme:ole:ITypeInfo_fnRelease destroy child objects <-- i get this error a million times-->
err:ole:_get_funcdesc Did not find a typeinfo for reftype 0?
err:ole:xCall Did not find typeinfo/funcdesc entry for method 0!
err:ole:CoUnmarshalInterface Couldn't query for interface {91814ebf-b5f0-11d2-80b9-00104b1f6cea}, hr = 0x80004005
err:ole:_get_funcdesc Did not find a typeinfo for reftype 0?
err:ole:xCall Did not find typeinfo/funcdesc entry for method 2!
fixme:ole:CFProxy_CreateInstance CoMarshalInterface failed, 80004005
fixme:ole:CoCreateInstance no instance created for interface {91814ebf-b5f0-11d2-80b9-00104b1f6cea} of class {91814ec0-b5f0-11d2-80b9-00104b1f6cea}, hres is 0x80004005
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Trouble running wine from src wine:error while loading shared libraries: libwine.so.1 brynjarh Linux - Newbie 2 05-28-2013 11:59 AM
Wine - Diablo II LOD TCP/IP doesn't work +where is my wine.conf brainlesspinkey Linux - Games 7 08-26-2007 09:10 AM
Link targets - problems with Wine (Though not Wine specific - Wine site doesn't help) Kevjml Linux - Newbie 1 01-13-2006 08:53 AM
wine [wine] config detailed settings...directory paths... breezewax Linux - Software 2 10-19-2004 07:15 PM
wine: chdir to /tmp/.wine-tom/server-306-33fca : No such file or directory Kinstonian Linux - Software 19 06-21-2003 06:16 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 06:16 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration