LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-05-2012, 07:40 AM   #1
Joe Soap
Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Switzerland
Distribution: Debian, Sidux
Posts: 225

Rep: Reputation: 30
Wheezy won't boot into X


Good people,


I'm running Debian Wheezy and until about 15 minutes ago all was hunky dory. I did my normal apt-get update & upgrade. All good.

But after a reboot, Wheezy won't boot into X. I get stuck on the cli. If I run "startx", the window manager does indeed start and all seems to be well. However, I don't want to start X. I want it to boot straight into X, like it used to.

Can anybody tell me what I'm doing wrong? Can I post any further info so that the problem can be analysed and solved?

Thanks for your help.


Joe
 
Old 09-05-2012, 09:35 AM   #2
Joe Soap
Member
 
Registered: Sep 2001
Location: Switzerland
Distribution: Debian, Sidux
Posts: 225

Original Poster
Rep: Reputation: 30
So it appears that whatever window manager was installed, had mysteriously disappeared.

Solution? Install it again ...

Reinstalling gdm3 seems to have done the trick.

But why was it a problem in the first place?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
how to boot wheezy from grub without starting X buradd Debian 11 04-18-2012 01:53 AM
Debian Wheezy fails to boot into GUI after POST sj061 Debian 16 05-31-2011 08:45 PM
boot drive changes from hd0 to hd4 to hd1 - computer won't boot Mountain Linux - Hardware 8 03-04-2009 08:30 AM
After Installation Slackware Won't Boot & Lilo won't install nikiiliev Slackware - Installation 6 03-04-2006 01:24 AM
Grub (error 17) won't boot after new motherboard/vid card.. boot disk anyone? r3dhatter Linux - Newbie 5 02-16-2005 07:52 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 04:05 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration