LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   vsftpd configuration issues (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/vsftpd-configuration-issues-4175412853/)

Xplorer4x4 06-22-2012 12:19 PM

vsftpd configuration issues
 
I have set up vsftpd on multiple servers sporadically over the last few years and currently have it running on a live (k)ubuntu server but I can not seem to get it fully configured for my pc so I can access it via my android phone. The configuration is intended to provide ftp access using my user's shell account for authentication. Currently I can access my system fine when Wi-Fi is turned on for my phone, and I attempt to access using my LAN Static IP(my public IP is dynamic). However when I try to use either of my DDNS providers(one I have used for years, one I just created but both are properly authenticating on my router) Domains over wi-fi it errors out claiming one of the following:
Wi-Fi is off - Nope 5 out of 5 bars on Wi-Fi.
The IP is invalid - Nope, if I manually enter my domain in firefox, it claims firefox can not connect to the server but flagfox detects my proper public IP.
Blocked By Firewall - UFW is disabled atm for testing sake.
FTP Server is Down - running "pidof vsftpd" returns a process id, but I have tried restarting(with success) vsftpd for conf tweaks. This conf is identical to the one running on my production server except for log in banner.

http://pastebin.com/Qep1MCVg
Oh and yes I do have a proper port set for port=XXXXX.

lithos 06-22-2012 12:27 PM

Quote:

Originally Posted by Xplorer4x4 (Post 4709415)
....
Oh and yes I do have a proper port set for port=XXXXX.

well, do you have PORT FORWARD 21 / maybe port trigger to your servers local IP ?

Xplorer4x4 06-30-2012 08:24 PM

Quote:

Originally Posted by lithos (Post 4709425)
well, do you have PORT FORWARD 21 / maybe port trigger to your servers local IP ?

I do not have port 21 forwarded, no but I am using a port in the 20K range in the config and the port is properly forwarded(not using triggers) on the router.

Sorry for the late response. I don;t believe I ever got an email notification of your response. :s

For some reason the pastebin link is dead so here's a new link http://pastebin.com/wBNyME58


All times are GMT -5. The time now is 01:09 PM.