LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-12-2011, 12:49 PM   #1
fahyettin
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
via epia ml & jolicloud problem!! please help !!


i am not used to linux ubuntu...


i get the same error code while booting from jolicloud....

can you help, please???????

i can't directly install it because everytime i tried it, installation panel freezes,
so i waited and it booted from live cd....

i tried to install jolicloud both from live cd and usb to
EPIA-ML6000EAG With a 667MHz cpu and 1GB maximum RAM

Processor 600 MHz VIA Eden-ESP fanless
Chipset VIA CLE266 northbridge
VIA VT8235 southbridge
VGA VIA UniChrome Pro Integrated Graphics with MPEG-2 Accelerator
Supported Resolution 1400 x 1050 maximum (CRT)
1024 x 768 maximum (LVDS/TTL)
---------------------------------------------------

and i get this 4 error codes:

[ 1368.176110] uvesafb: mode switch failed (eax=0x4f02, err=1)
[ 1373.360114] uvesafb: mode switch failed (eax=0x4f02, err=1)
[ 1476.664107] uvesafb: mode switch failed (eax=0x4f02, err=1)
[ 1482.368119] uvesafb: mode switch failed (eax=0x4f02, err=1)

what ie the meaning of these errors and hopefully
can i fix it ...??????
---------------------------------

ALt - F1 seems to take me to terminal
but it gives the same error code every 25 sec.
and my lcd shows 800X600 resolutions while this is happenning..


is it because of integrated graphic card driver trying to get its way through resolution????

if it is so,
can i solve the problem just by installing its drivers....( and what codes do i need for it?)
or
can i solve it, if i use a graphic card other than onboard the one?

-------------------------------
i used xrandr command but it says "can't open display"

PLease help !!!!

thanks.
 
Old 02-13-2011, 09:59 PM   #2
micxz
Senior Member
 
Registered: Sep 2002
Location: CA
Distribution: openSuSE, Cent OS, Slackware
Posts: 1,131

Rep: Reputation: 75
This may help:
http://www.linuxquestions.org/questi...vesafb-654739/
 
Old 02-14-2011, 09:51 AM   #3
fahyettin
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i guess this does not solve my problem,
because i am a newbie.....


but thanks for the answer....
 
Old 02-14-2011, 11:54 AM   #4
micxz
Senior Member
 
Registered: Sep 2002
Location: CA
Distribution: openSuSE, Cent OS, Slackware
Posts: 1,131

Rep: Reputation: 75
Why this type of server? What are you trying to accomplish exactly?
 
Old 03-04-2011, 08:02 PM   #5
fahyettin
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2011
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
just trying to make that via board operate with a system that can easy to use and let's me use the cloud both for fast online surfing and watching online streaming videos(the chip on the board is nemiah 667)....

I have some mp3s and music videos so It is better be stored in it too, because the box is attached to a 42" lcd...


ANyWAYS neither i could get a clear answer, nor i come accross to a easy solution...
by the way i also used mint and peppermint too...
but problems occured on my homegroup of my windows 7 laptops,when i tried to share files.
so i installed windows 7....
it runs faster than mint in this configuration actually except online video streaming....
youtube's flash videos make my cpu pusrrsrsrsrsrsrsrsrs !!!
so i use html5
still crappy!!!! )

I have also informed jolicloud support tech and they said via motherboards will be supported near future
so I'll wait for jolicloud 2 or 1.2 which will support via motherboards...

that's probably it....
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem booting Jolicloud - Alert! /dev/hda2 does not exist! Dropping to a shell! kitenski Linux - Laptop and Netbook 2 12-24-2010 12:41 AM
Samsung 10 - Jolicloud Bob j Linux - Laptop and Netbook 1 04-07-2010 08:47 PM
LXer: First Look at Jolicloud LXer Syndicated Linux News 0 06-26-2009 06:50 PM
VIA Epia SP8000 & video corruption on high-res Pearlseattle Linux - Hardware 0 01-15-2008 02:27 PM
powerdown problem on VIA EPIA V kvasarnomad Linux - Software 4 07-18-2004 02:35 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 10:55 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration