LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-29-2015, 07:49 PM   #1
nickmacey
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2015
Posts: 3

Rep: Reputation: Disabled
Urgent- Linux sound problem


I was wondering if anyone could help me with a sound problem- my sound card is not detected in both the admin and standard users.
I am pretty farmillar with linux like Nano and other commands, thanks in advance.
 
Old 06-29-2015, 08:16 PM   #2
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 17,460

Rep: Reputation: 2604Reputation: 2604Reputation: 2604Reputation: 2604Reputation: 2604Reputation: 2604Reputation: 2604Reputation: 2604Reputation: 2604Reputation: 2604Reputation: 2604
if you do not bother to include any needed information there is nothing really we can do

we do not Know what Operating system you are using?
we do not Know what Hardware is being used ?
we do not Know what do not know if "pulse audio" is being used or if ALSA or OSS is being used?
we do not Know what Desktop environment you are using ( Gnome2 ,Gnome3 , KDE4 , xfce,lxde, e17 ,...)
 
Old 06-29-2015, 09:47 PM   #3
nickmacey
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2015
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Sorry, for not including some basic information, Sorry for your trouble bacause I've allready fixed the problem thanks again for your time.
 
Old 06-29-2015, 09:49 PM   #4
frankbell
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Virginia, USA
Distribution: Slackware, Ubuntu MATE, Mageia, and whatever VMs I happen to be playing with
Posts: 15,794
Blog Entries: 27

Rep: Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635
So what was the problem? You solution might help someone else.
 
Old 06-30-2015, 04:06 PM   #5
nickmacey
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2015
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Talking Fixed!!!

Here's the fix
Code:
sudo nano /etc/modules
For my Imac G5 I had to comment
Code:
snd-powermac
and add
Code:
snd-aoa 
snd-aoa-fabric-layout
snd-aoa-soundbus
snd-aoa-i2sbus
snd-aoa-codec-tas
That was the fix that worked for me.
 
Old 06-30-2015, 08:52 PM   #6
frankbell
LQ Guru
 
Registered: Jan 2006
Location: Virginia, USA
Distribution: Slackware, Ubuntu MATE, Mageia, and whatever VMs I happen to be playing with
Posts: 15,794
Blog Entries: 27

Rep: Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635Reputation: 4635
Thanks for posting back.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
URGENT!!! sound driver problem..... sulinux Fedora 4 05-31-2006 02:24 AM
Need urgent help. Sound problem. Genesis Linux - Newbie 7 06-19-2003 04:04 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 11:01 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration