LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-05-2016, 01:11 PM   #1
thomazp
Member
 
Registered: Dec 2015
Location: Brazil
Distribution: Ubuntu, Fedora
Posts: 161

Rep: Reputation: Disabled
Question Unable to start httpd service


I couldn't find the previous thread with this subject.
I changed the defective lines in httpd.conf and now is starting, but I don't know if is working, see:
# service httpd start
Starting httpd: httpd: apr_sockaddr_info_get() failed for li1964.domain
httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, usin
g 127.0.0.1 for ServerName

But

# service httpd status
httpd
 
Old 08-05-2016, 01:31 PM   #2
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 22,320

Rep: Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026
Quote:
Originally Posted by thomazp View Post
I couldn't find the previous thread with this subject.
You haven't posted one, that's why. If you're talking about other threads in GENERAL, you're either lying or haven't looked. Putting your exact error message into the LQ Search pulls up 73 hits, going back years, telling you how to fix this error.

Also, you re-opened a thread that's been closed for TEN YEARS, and hijacked it with your own question. Neither are good things; thread reported.
Quote:
I changed the defective lines in httpd.conf and now is starting, but I don't know if is working, see:
# service httpd start
Starting httpd: httpd: apr_sockaddr_info_get() failed for li1964.domain
httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.0.1 for ServerName

But

# service httpd status
httpd
But WHAT? Did you not understand that very clear error message? You have a problem in your httpd.conf file (probably). Since, AGAIN, you do not provide details or communicate clearly, we have no idea. You don't post your config file, tell us version/distro of Linux, or version of Apache. But just putting that exact error message into Google pulls up lots, like this VERY FIRST HIT, which tells you how to solve the problem:
http://stackoverflow.com/questions/9...domain-name-us

Do you even try to research anything on your own?

Last edited by TB0ne; 08-05-2016 at 01:33 PM.
 
1 members found this post helpful.
Old 08-05-2016, 02:14 PM   #3
thomazp
Member
 
Registered: Dec 2015
Location: Brazil
Distribution: Ubuntu, Fedora
Posts: 161

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Question Unable to start httpd service

I only inserted The line in /etc/hosts file. Following the suggestions sent.
Restarted without errors now.
How can I say it's OK ?
Thanks.
 
Old 08-05-2016, 02:37 PM   #4
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 22,320

Rep: Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026
Quote:
Originally Posted by thomazp View Post
I only inserted The line in /etc/hosts file. Following the suggestions sent.
Restarted without errors now. How can I say it's OK ?
Are you honestly asking how you can tell if the http service you started is running??? SERIOUSLY??? And did you ALSO miss the part in the link you were spoon-fed, that said NOT to insert it into /etc/hosts, or did you not read/understand that part? Was there a particular word you got stuck on? Your FQDN should have been set as part of your initial server build, and would have ALREADY been in /etc/hosts. If you added a second 127.0.0.1 line....hope you enjoy your server problems.

You ignored everything asked of you in that reply, did no research of your own, ignored the LQ Rules about necroposting and thread hijacking, and had to be spoon fed a link which you could have found with less than five seconds of work, and now you're asking how you check to see if httpd is running????

Did you miss the part when you re-opened this old thread, where YOU POSTED THE ANSWER TO THAT QUESTION???? DO YOU NOT READ WHAT YOU POST? And did it ever occur to you to try just hitting that server with a WEB BROWSER?????

How on earth did you ever manage to get a job as an administrator?????

Last edited by TB0ne; 08-05-2016 at 02:40 PM.
 
Old 08-05-2016, 02:51 PM   #5
thomazp
Member
 
Registered: Dec 2015
Location: Brazil
Distribution: Ubuntu, Fedora
Posts: 161

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
No,
I didn't insert a second line.
Only put the hostname and alias after 127.0.0.1 .
The server isn't a production machine yet.
Want see the file ?

Last edited by thomazp; 08-05-2016 at 02:51 PM. Reason: Adding info
 
Old 08-05-2016, 03:25 PM   #6
thomazp
Member
 
Registered: Dec 2015
Location: Brazil
Distribution: Ubuntu, Fedora
Posts: 161

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I put The address in The browser.
But here we Have some restrictions upon security needs.
Looking at services command , ps command and at the httpd log file, it seems to be running.
Thanks
 
Old 08-05-2016, 03:39 PM   #7
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 22,320

Rep: Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026
Quote:
Originally Posted by thomazp View Post
No,
I didn't insert a second line. Only put the hostname and alias after 127.0.0.1 . The server isn't a production machine yet.
...and if you have been a systems administrator for more than a month, you'd know that does not matter at all. Without a FQDN, your system is fundamentally useless.
Quote:
Want see the file ?
Nope...because you'll probably not post it, post some part that doesn't matter, or ask about something totally off topic. Mostly useless asking you for anything, based on all your other threads. Also, you've been asked OTHER questions in this very thread, which you TOTALLY IGNORED, and you ***STILL*** don't acknowledge the fact you've broken the LQ Rules yet again.
Quote:
Originally Posted by thomazp
I put The address in The browser. But here we Have some restrictions upon security needs.
...and yet again, you DO NOT BOTHER to tell us anything about what's going on, and somehow expect us to know.
Quote:
Looking at services command , ps command and at the httpd log file, it seems to be running.
How about this: did you bother to read your first post in this thread, where you posted
Quote:
Originally Posted by thomazp's first post
Code:
service httpd status
Do you not understand that command?? Do you just post things that you copy and paste from other sites, and hope they apply????
 
Old 08-05-2016, 04:35 PM   #8
thomazp
Member
 
Registered: Dec 2015
Location: Brazil
Distribution: Ubuntu, Fedora
Posts: 161

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
It is running.
The ps command too.
Even The log file says is running.
I think so.
Putting the address in browser, the firewall blocks and I couldn't talk to someone at the security.
Now I want to analyze my routers in real time using this httpd.

Last edited by thomazp; 08-05-2016 at 05:33 PM.
 
Old 08-05-2016, 06:15 PM   #9
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 22,320

Rep: Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026
Quote:
Originally Posted by thomazp View Post
It is running.
The ps command too.
Even The log file says is running.
I think so.
Putting the address in browser, the firewall blocks and I couldn't talk to someone at the security.
Now I want to analyze my routers in real time using this httpd.
Again, you TOTALLY IGNORE everything asked of you. Why should ANYONE, ANYWHERE even try to help you, when you don't participate in the conversation, answer questions when asked, ignore forum rules, and not communicate clearly???

Also, thank you for admitting this is part of your MRTG/Cacti fiasco. Thread reported as your THIRD DUPLICATE for Cacti. And are you still not getting this, or are simple words beyond what you can understand? Neither Cacti or MRTG are real time; they never were, aren't now, and probably never will be. HTTPD won't 'analyze routers in real time' by any stretch of the imagination.

Last edited by TB0ne; 08-05-2016 at 06:18 PM.
 
Old 08-07-2016, 09:36 AM   #10
Mara
Moderator
 
Registered: Feb 2002
Location: Grenoble
Distribution: Debian
Posts: 9,696

Rep: Reputation: 232Reputation: 232Reputation: 232
Moderator note: I've moved the recent question to a separate thread. It doesn't make sense to post in a 10year old one.
 
1 members found this post helpful.
Old 08-07-2016, 09:40 AM   #11
thomazp
Member
 
Registered: Dec 2015
Location: Brazil
Distribution: Ubuntu, Fedora
Posts: 161

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks Mara ;-)).
Best
 
Old 08-08-2016, 01:29 AM   #12
ondoho
LQ Addict
 
Registered: Dec 2013
Posts: 13,400
Blog Entries: 9

Rep: Reputation: 3655Reputation: 3655Reputation: 3655Reputation: 3655Reputation: 3655Reputation: 3655Reputation: 3655Reputation: 3655Reputation: 3655Reputation: 3655Reputation: 3655
i recommend looking at op's posting history here on LQ, but also on e.g. http://www.linuxforums.org/forum/ , before wasting their fingertips.
 
1 members found this post helpful.
Old 08-08-2016, 08:29 AM   #13
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 22,320

Rep: Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026Reputation: 6026
Quote:
Originally Posted by ondoho View Post
i recommend looking at op's posting history here on LQ, but also on e.g. http://www.linuxforums.org/forum/ , before wasting their fingertips.
Agreed...OP was banned before for posting eight duplicates because they couldn't get MRTG to run, now this is the THIRD for getting Cacti to run. This has been more entertaining, though, since apparently there was a version of Cacti that was NOT graphical, and that cacti is somehow now real-time (http://www.linuxquestions.org/questi...4/#post5582644)

Yeah....
 
1 members found this post helpful.
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unable to start httpd service on fc 18 itbuddhika Linux - Server 9 09-27-2013 01:54 AM
unable to start httpd service amartlk Linux - Newbie 1 07-22-2011 05:24 AM
I cannot start httpd service skyplus Linux - Server 4 12-04-2007 05:34 AM
Service httpd Start bajpaipuneet Linux - Server 1 03-07-2007 06:22 PM
httpd service won't start GavB Linux - Newbie 4 01-19-2007 08:56 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 04:39 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration