LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-04-2012, 07:49 PM   #1
jyotir.roy
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 12

Rep: Reputation: Disabled
udev rules not working properly


Hi,

I am facing problem with udev. The udev rules has following rules.

# wifi dongle
ACTION=="add", SYSFS{idVendor}=="07d1", SYSFS{idProduct}=="3c11", RUN+="/etc/udev/rules.d/ra_insmod.sh"
ACTION=="add", SYSFS{idVendor}=="148f", SYSFS{idProduct}=="3571", RUN+="/etc/udev/rules.d/ra_insmod.sh"
ACTION=="remove", SYSFS{idVendor}=="07d1", SYSFS{idProduct}=="3c11", RUN+="/etc/udev/rules.d/ra_rmmod.sh"
ACTION=="remove", SYSFS{idVendor}=="148f", SYSFS{idProduct}=="3571", RUN+="/etc/udev/rules.d/ra_rmmod.sh"

This rules is been followed while I insert wifi dongle. I mean when I insert ra_insmod.sh is called and I can insmod my driver ko.
But when I remove wifi dongle ra_rmmod.sh is not called at all. And I can't rmmod driver ko.


Can you suggest why this is happening.

Regards,
Joe
 
Old 11-05-2012, 09:04 PM   #2
catkin
LQ 5k Club
 
Registered: Dec 2008
Location: Tamil Nadu, India
Distribution: Debian
Posts: 8,576
Blog Entries: 31

Rep: Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195Reputation: 1195
Answering because nobody else has rather than because I know much ...

udev logging may provide clues. It can be set by udevadm control --log-priority=value where value is one of err, info and debug. Debug is very verbose so it may be better to try info first. The messages end up in one or more of the /var/log/* files, perhaps debug, messages and/or syslog.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] udev rules suddenly stopped working in 9.10 ibwood Ubuntu 1 08-11-2010 10:31 AM
Can't get DCP-115C scanner working (50-udev-default.rules) eddyfrank Ubuntu 1 10-02-2009 10:43 AM
LXer: Writing UDEV rules to get a SCSI scanner working on Ubuntu LXer Syndicated Linux News 1 09-15-2009 11:15 AM
slackware-current, udev 0.96, and custom udev rules not working rignes Slackware 6 08-10-2006 03:43 AM
Udev rules working but... cferron Linux - Hardware 5 03-24-2006 02:46 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 02:37 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration