LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-29-2010, 01:57 AM   #1
dnyanesh.3
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2009
Location: pune
Posts: 10

Rep: Reputation: 0
Ubantu lost sound after updating packeges


Hi,
I am using Ubantu9.04 and before few days I have tried installing amsn.It prompted to dependencies for following packages :
1. farsight2-0.0.17
2. gstreamer-0.10.27
After installing that I have lost sound,and the error was :

"The volume control did not find any elements and/or devices to control. This means either that you don't have the right GStreamer plug-ins installed, or that you don't have a sound card configured."

aplay -l

gives output - sound card not found

but lspci -v - list the sound card

What should be the problem ?

Thanking You.
 
Old 03-29-2010, 10:22 AM   #2
TB0ne
LQ Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Birmingham, Alabama
Distribution: SuSE, RedHat, Slack,CentOS
Posts: 19,277

Rep: Reputation: 4443Reputation: 4443Reputation: 4443Reputation: 4443Reputation: 4443Reputation: 4443Reputation: 4443Reputation: 4443Reputation: 4443Reputation: 4443Reputation: 4443
Quote:
Originally Posted by dnyanesh.3 View Post
Hi,
I am using Ubantu9.04 and before few days I have tried installing amsn.It prompted to dependencies for following packages :
1. farsight2-0.0.17
2. gstreamer-0.10.27
After installing that I have lost sound,and the error was :

"The volume control did not find any elements and/or devices to control. This means either that you don't have the right GStreamer plug-ins installed, or that you don't have a sound card configured."

aplay -l
gives output - sound card not found

but lspci -v - list the sound card
What should be the problem ?
Thanking You.
You didn't install all the gstreamer dependencies. Go back to your repos, and update all of your gstreamer packages.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
After updating from repository, I lost GUI sjpiv44 SUSE / openSUSE 4 11-13-2008 05:09 PM
What packeges is Mandrivas native? bravo_elf Mandriva 2 08-03-2005 02:22 PM
Updating vidalinux lost some graphics doralsoral Linux - Software 0 02-08-2005 08:47 AM
how to install all the packeges in MDK 10.1? icecube76 Mandriva 1 12-09-2004 08:35 AM
Lost sound after updating to kernel 2.6.0.1 Eric_Z Mandriva 25 05-16-2004 04:18 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 01:29 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration