LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-25-2012, 11:54 AM   #1
rickheaglepcs
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 4

Rep: Reputation: Disabled
Swat not working


Samba Ver
Version 3.5.10-125.el6

added this to /etc/xinetd.d/swat
service swat
{
disable = no
port = 901
groups = yes
socket_type = stream
protocol = tcp
wait = no
user = root
server = /usr/sbin/swat
only_from = 127.0.0.1
log_on_failure +=USERID
}

this is my etc/xinetd.conf file
defaults
{
log_type = SYSLOG daemon info
log_on_failure = HOST
log_on_success = PID HOST DURATION EXIT
cps = 50 10
instances = 50
per_source = 10
v6only = no
groups = yes
umask = 002
}
includedir /etc/xinetd.d

I ran netstat -tpan an got this

Active Internet connections (servers and established)
Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name
tcp 0 0 0.0.0.0:36838 0.0.0.0:* LISTEN 7455/rpc.statd
tcp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:* LISTEN 1714/rpcbind
tcp 0 0 0.0.0.0:10000 0.0.0.0:* LISTEN 7833/perl
tcp 0 0 127.0.0.1:631 0.0.0.0:* LISTEN 7518/cupsd
tcp 0 0 127.0.0.1:25 0.0.0.0:* LISTEN 7787/master
tcp 1 1 192.168.1.195:57405 23.0.163.32:80 LAST_ACK -
tcp 1 0 192.168.1.195:57620 23.0.163.32:80 CLOSE_WAIT 8498/clock-applet
tcp 0 0 :::139 :::* LISTEN 10052/smbd
tcp 0 0 :::52427 :::* LISTEN 7455/rpc.statd
tcp 0 0 :::111 :::* LISTEN 1714/rpcbind
tcp 0 0 ::1:631 :::* LISTEN 7518/cupsd
tcp 0 0 :::445 :::* LISTEN 10052/smbd

when I run wget --server 127.0.0.1:901
--2012-10-25 11:53:39-- http://127.0.0.1:901/
Connecting to 127.0.0.1:901... failed: Connection refused.

Can someone please help me on this. I can give you what ever info you need.
 
Old 10-26-2012, 07:47 AM   #2
michaelk
Moderator
 
Registered: Aug 2002
Posts: 16,430

Rep: Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938
What linux distribution/version are you running?

Is xinetd running?
 
Old 10-26-2012, 09:25 AM   #3
rickheaglepcs
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
samba swat not working

I am running centos 6.3 and xinetd is running
 
Old 10-26-2012, 04:48 PM   #4
michaelk
Moderator
 
Registered: Aug 2002
Posts: 16,430

Rep: Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938
Try restarting xinetd.
 
Old 10-26-2012, 10:36 PM   #5
rickheaglepcs
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I wished it was that easy, I did I restarted the service and then restarted the server and made sure the service was running after the restart of the server.
 
Old 10-27-2012, 01:04 PM   #6
michaelk
Moderator
 
Registered: Aug 2002
Posts: 16,430

Rep: Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938Reputation: 1938
How did you install swat? Did you use yum or install from source?

The purpose of xinetd is that it listens for incoming requests in this case port 901 and then launches swat. So starting swat independently of xinetd is not necessary.

http://www.samba.org/samba/docs/man/...html#id2681073
 
Old 10-28-2012, 08:05 AM   #7
rickheaglepcs
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I will look at doc

I installed swat from yum.


I will look at the doc and reply in the AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
swat not working ZAMO Linux - Networking 2 10-19-2007 12:11 AM
swat not working comatozed2 Ubuntu 7 08-27-2006 04:51 AM
SWAT not working wjeeha Red Hat 2 01-17-2005 12:34 AM
Swat?? FireWolf Linux - Newbie 18 04-09-2003 08:57 PM
Swat Hone101 Linux - General 1 03-22-2003 08:33 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 03:06 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration