LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-01-2012, 02:48 AM   #1
dwhb
Member
 
Registered: Jul 2012
Location: Down Under
Distribution: Mint 17 Qiana KDE
Posts: 73

Rep: Reputation: Disabled
SusSE12.2 no console login


I did a fresh install today of openSuSE12.2 KDE 4.8.4 "release 2". Downloaded Nvidia driver but need to install at runlevel 3. Tried selecting Console Login at login screen and tried to switch using Ctrl+Alt+F2. All that did was just a millisecond flash of the screen with prompt for login. Then dthe screen turned blank. I tried many times typing blindly my username, hit Enter, Password, hit Enter. That didn't work. I then tried typing username password with only a space in between. Nothing worked. Just can't get rid of the black screen staring back at me.

I am afraid to go to Yast to set run level 3 and then cannot log in due to the blank screen. That means I will not be able to get anywhere to re-set runlevel to 5.

Can someone help me please? I would like to get my screen resolution right first before I go into multimedia codecs. Updates after automatic configuration have all been done. NVidia driver downloaded by need to install on init3.

I have sourced help from the sites below but without the ability to get Console login going, I am stuck.
http://forums.opensuse.org/english/g...se-12-2-a.html
and here
http://en.opensuse.org/SDB:Switch_runlevel

Thanks very much in advance.

Last edited by dwhb; 11-01-2012 at 02:53 AM.
 
Old 11-03-2012, 02:54 AM   #2
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 17,239

Rep: Reputation: 2527Reputation: 2527Reputation: 2527Reputation: 2527Reputation: 2527Reputation: 2527Reputation: 2527Reputation: 2527Reputation: 2527Reputation: 2527Reputation: 2527
please READ the suse wiki for the nvidia driver !
the kmod IS RECOMMENDED !!!!
http://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA

the Open nouveau driver IS already installed

http://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_drivers

and IF you INSIST on using the nvidia304 .run
BE ADVISED - there is a BUG in all the 300 .run drivers
they are NOT reading the default GAMA screen setting
if you set the gama to anything other than the default it WILL NOT keep it on the next boot

see "the hard way "
http://en.opensuse.org/SDB:NVIDIA_the_hard_way
but you might need to install the 295 if the 304 is not working well for you
BUT
unless you have been using the .run for years and YEARS
the "Zypper" install IS BETTER !!!!


If you use the .run then YOU ALSO have to manually REBUILD the boot image to UNINSTALL nouveau driver
if you did not blacklist the nouveau driver before installing the .run you ? might? have problems
( the .run should???? and a black list but suse is an ODD operating system )

"Ctrl+Alt+F2"
you can not install the .run that way
X11 MUST be off and in run level 3 ( level 1 will NOT work well )


press and hold the power button for 5 sec.
the box will HARD power off

reboot
on the green and yellow boot screen there is a text box near the bottom

type in a 3
and hit enter

Last edited by John VV; 11-03-2012 at 03:07 AM.
 
Old 11-03-2012, 06:26 AM   #3
dwhb
Member
 
Registered: Jul 2012
Location: Down Under
Distribution: Mint 17 Qiana KDE
Posts: 73

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
OMG!! So that's was why I had to adjust the gamma at every boot. I used the one-click install instead of run. On suse12.2, I could not get the resolution to that of a 24" monitor. Can only work with a nomodeset boot option. After many problems, I just reverted back to 11.4 that had a nvidia driver before. It worked fine, but after this installation, the same gamma problem occurred. Driver was configured at init3 without problems on 11.4 this time. A bummer about the bug. Hope it will get fixed in one of the updates??

Thanks for letting me know. Altho its a pain re nvidia bug, I went back to 11.4 because I wouldn't have to reconfigure a lot of stuff when I upgrade back to 12.2.

Last edited by dwhb; 11-03-2012 at 09:27 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
unable to login any user through the console but users can login in GUI p kumar Linux - Server 1 04-19-2012 07:09 AM
[SOLVED] unable to login from console f1 to f6. But able to login into GUI in f7. ashwin_cse Red Hat 4 04-22-2010 10:26 AM
Not able to login to server thru console but able to login via network using putty maxy7710 Linux - Newbie 4 01-12-2010 11:27 AM
To switch from console login to CDE login Paris Heng Solaris / OpenSolaris 2 04-23-2009 08:53 PM
users cant able to login in any console,but root can login. skumar.v Linux - Security 1 04-19-2008 07:57 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 01:57 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration