LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 07-18-2003, 12:00 AM   #1
ralphyboy
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Distribution: suse 8.2 pro
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
suse 8.2 pro and cable modem dont like each other?


I really don't have a clue so I have looked through search and cuold not find anything that helped me. I have an internal ethernet connection on the motherboard. I have a scientific atlanta modem and my windollers computer works fine thru the usb hub(different and older computer altogether). I cannot however even get the suse to comunicate with the modem at all It may as well not be connected. I cannot find ifconfig and or any other program files people talk about. so now I beg for help like I was 5 if you can, thank you very very very much even if you try to help me.
 
Old 07-19-2003, 07:09 PM   #2
ralphyboy
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Distribution: suse 8.2 pro
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I'm just bumping and would also like to say the more I get into this OS the more I think it rules. I just wish I was more computer savy but I'm working on that.
 
Old 07-19-2003, 08:20 PM   #3
rshaw
Senior Member
 
Registered: Apr 2001
Location: Perry, Iowa
Distribution: Mepis , Debian
Posts: 2,692

Rep: Reputation: 45
http://sdb.suse.de/sdb/en/html/cmodem8.html
 
Old 07-19-2003, 09:39 PM   #4
ralphyboy
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2003
Distribution: suse 8.2 pro
Posts: 3

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I have already seen and done that particular piece of advice. It did get me all of nowhere but I guess its one more thing I can check off. When I originally installed the OS I had the modem connected via a usb port and the light for the pc (there are 4 total, power,pc,data,cable) was solid (it normally flashes) so I guess there was some sort of signal there but it was not going through. I switched to the ethernet cable and got nothing (no light at all for pc), even after restarting the computer. neither way got me to the net though. I will buy a router or whatever I have to to get it working. but it seems to me like something is switched off and needs some formatting but I don't know how or where to start.
 
Old 07-21-2003, 10:37 AM   #5
aherm
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: upNorth
Distribution: openSuSE/uBuntu
Posts: 410

Rep: Reputation: 30
A personal router will do the trick ;-)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asante 3400LC Cable router Printer Port - Suse 9.1 Pro nathanv117 Linux - Hardware 0 06-28-2004 01:53 PM
Dont know how to configure cable modem DropSig Linux - Newbie 12 05-15-2004 12:40 PM
USB cable modem problem with suse pro 9 solved det187 Linux - Hardware 0 11-22-2003 07:46 PM
SuSE 8.2 Pro & Comcast Cable netlink Linux - Networking 1 09-23-2003 12:35 AM
SuSe 8.1 with Cable Modem ragavgomatam Linux - Networking 0 02-03-2003 04:40 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 03:03 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration