LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 08-02-2003, 11:22 PM   #1
Polywog
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Ottawa Ontario Canada
Distribution: Redhat
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Soundblaster Audigy and Redhat


Running RedHat 9 and had my Creative Soundblaster Audigy running perfectly including playing DVD's, MP3's etc. For reasons not relevent here, I had to reinstall (not upgrade). When I did a full install again, the sound card module was "disabled" . The card was recognized and loaded but would not work at all. I checked and the Soundcore module is loaded but, as I said, it was "disabled" during the bootup process. When shutting down the log indicates a failure of the "aumix" due to missing "sound-slot-0" module. I re-installed using a slightly earlier version than 20-8 and got same problem. Pulling my hair out!! Has anyone had similar problems and found a solution??
 
Old 08-02-2003, 11:29 PM   #2
TheOneAndOnlySM
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Dallas, TX
Distribution: Ubuntu 10.04 LTS
Posts: 987

Rep: Reputation: 30
i haven't gotten sound working in redhat 9 i must admit (then again i use onboard sound...)

anyway, i guess u could find some drivers to install?

if not, as much as u will probably hate hearing this, but do a complete system wipe and reinstall redhat using the settings u originally had
 
Old 08-02-2003, 11:43 PM   #3
Polywog
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2003
Location: Ottawa Ontario Canada
Distribution: Redhat
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thankyou One and Only.
But as I said I did a complete re-install from the CD roms with absolutely NO change in parameters. The only change to my system was a new hard drive. (That's why I had to re-install Linux!!)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
soundblaster audigy 2 s9722 Linux - Hardware 13 11-27-2004 09:54 AM
SoundBlaster Audigy kbz2007 Linux - Newbie 3 08-27-2004 01:12 AM
SoundBlaster Audigy 2 NX USB X2O Mandriva 1 08-25-2004 04:46 AM
soundblaster audigy and the newbie fragged one Linux - Newbie 22 07-17-2003 01:44 AM
Soundblaster Audigy. WildTurkey Linux - General 5 02-25-2002 08:13 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 09:20 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration