LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 02-26-2004, 10:16 PM   #1
grayloup
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 3

Rep: Reputation: 0
sound problem after RH2.6.1 upgrade


Please advise if possible, does not seem to be an answer elsewhere.

card: sb audigy

RH9 with kernel 2.24.xx installed from disk.
Installation flawless, sound worked in gnome-cd(cdplayer) and gaim.

Kernel upgraded to 2.6.1;
- new mod-init-tools included
- only USB and IPTABLE problems seen, former ignored, latter fixed.

downloaded and installed:
1. ALSA pkgs; driver, lib, utils, oss - appears to work OK
2. mplayer - appears OK, plays both audio and video
3. xine - appears OK, plays DVD videos with audio

ran :
alsaconfig - all OK it said for module emu10k1
sndconfig - error msg: "could not find sound modules - soundcore.o not in module path"
alsamixer - opened to graphic ui only once, rest of time was blank white screen
identified card as : SB Audigy with TriTech TR28602 chipset
amixer - appears OK, set Master and PCI volumes to 100%
record - appears OK, can record audio tracks and playback with xmms

problem:
both xmms and gnome-cd (cdplayer) play cd tracks OK in the old 2.4.20 kernel,
but neither will play the same tracks when in kernel 2.6.1.

aumix was used to unmute, the cable is on, the cdrom volume is up.

both work in 2.4.20,
both read the cd, show the title, play the music, but no sound is heard in 2.6.1

can anyone provide insight to this issue?
did i miss a volume control?, kernel compilation error?, bad installation of alsa????
any help would be greatly appreciated.
 
Old 02-26-2004, 11:33 PM   #2
wallior
LQ Newbie
 
Registered: Feb 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
I just went to Gentoo 2.6.3 and tried to emerge emu10k1 only to be advised that it only works on 2.4.xx
 
Old 02-27-2004, 06:13 AM   #3
Crashed_Again
Senior Member
 
Registered: Dec 2002
Location: Atlantic City, NJ
Distribution: Ubuntu & Arch
Posts: 3,503

Rep: Reputation: 57
Alsa support has been added directly into the 2.6 kernel tree. You can set it up when you configure your kernel. This is a big plus for people using Gentoo since it illiminates the download and compile of alsa.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound problem after kernel upgrade mmarkvillanueva Slackware 16 11-06-2005 05:29 PM
upgrade to 2.4.31 and sound problem kholdstayr Slackware 9 07-18-2005 11:58 PM
Sound problem after kernel upgrade from 2.4+ 2.6+ PinRojas Linux - Newbie 1 06-03-2005 03:40 PM
Need help with compiling 2.4.9-e.38smp on RH2.1 mojoman Red Hat 1 05-18-2004 03:07 PM
alsa sound problem after upgrade lnxusr Slackware 2 04-07-2004 10:44 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 01:38 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration