LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-01-2003, 11:30 PM   #1
nasar2k2000
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
Sound problem


i have an intel i810 chipset and an AC'97 decoder.....my OS is mandrake 9.0
the trouble is that at startup there is an error that says something about CPU overflow.........basically i cant get a squeak out of the damn box.......i know i have to have the alsa drivers installed and i thinki do but still theproblem persists....could ne1 help me out!!!!!
 
Old 06-02-2003, 12:11 AM   #2
fancypiper
LQ Guru
 
Registered: Feb 2003
Location: Sparta, NC USA
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 5,141

Rep: Reputation: 58
I never have had good sound out of a built in chip, even if I could get it to work.

The SB Live is almost too cheap not to get now and has so much less noise.
 
Old 06-02-2003, 03:25 AM   #3
SiriusAB
Member
 
Registered: Feb 2003
Location: S_AB
Distribution: FC4; FC3; RH 9.0; XP
Posts: 86

Rep: Reputation: 15
Ah, but then, how would we learn?

I'm trying to get an onboard going...

...and I'm totally lost.

Curses upon those C Media people!
 
Old 06-02-2003, 12:43 PM   #4
NavyDoc69
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Re: Sound problem

Quote:
Originally posted by nasar2k2000
i have an intel i810 chipset and an AC'97 decoder.....my OS is mandrake 9.0
the trouble is that at startup there is an error that says something about CPU overflow.........basically i cant get a squeak out of the damn box.......i know i have to have the alsa drivers installed and i thinki do but still theproblem persists....could ne1 help me out!!!!!
You might want to try editing your Bios and turning off Plug and Pray.

This worked for mine.

Mandrake 9.1
 
Old 06-02-2003, 11:56 PM   #5
nasar2k2000
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2003
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
back at you:)

could you help me with that also.......how would i do that in KDE or GNOME for that matter.......and how in the world do i check my BIOS
 
Old 06-03-2003, 12:02 AM   #6
fancypiper
LQ Guru
 
Registered: Feb 2003
Location: Sparta, NC USA
Distribution: Ubuntu 10.04
Posts: 5,141

Rep: Reputation: 58
BIOS settings: Whatever the mobo specs say. Google for your mobo

Lots of times its hitting the delete key on the speaker beep.

It may/probably will be different for a brand name box

Last edited by fancypiper; 06-03-2003 at 12:03 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Problem: ESS (ES1869F-Chipset) No Sound computer_kid Slackware 9 08-02-2006 09:41 PM
Other problem with the sound in Mandrake - onboard sound card Swetko Linux - Hardware 24 06-19-2006 04:27 PM
5.1 sound problem (sound blaster live and suse) shadout Linux - Hardware 11 06-24-2005 01:46 AM
No sound, problem with sound card install? ak4me Linux - Hardware 2 03-06-2004 05:01 PM
Sound problem after installing/uninstalling JACK sound server bastupungen Linux - Software 1 02-28-2004 01:50 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 12:01 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration