LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 09-01-2004, 07:00 AM   #1
amnesty_puppy
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Britain
Distribution: Gentoo
Posts: 52

Rep: Reputation: 15
Sound problem


Using Slack10 + Xfce

Getting lots of crackling noise when playing sound; it doesn't happen when playing CDs or Line/Mix inputs, it does happen with playing mp3s (is fine every once in a while), any games etc, anything that plays through the PCM channel in the standard internal mixer.

I looked around on this forum but although there are a few people with similar problems I couldn't find a solution.

I think I'm using ALSA, is there a way to find out what version I'm using?
And what can I do to solve this problem?

Thanks! Dave.
 
Old 09-02-2004, 04:45 AM   #2
Linux.tar.gz
Senior Member
 
Registered: Dec 2003
Location: Paris
Distribution: Slackware forever.
Posts: 2,353

Rep: Reputation: 91
pkgtool ----> remove
then you'll see a list of installed packages.
try to uninstall libs and drivers and recompile them with sources downloaded at http://alsa-project.org/download.php
(don't forget to use checkinstall in order to be CLEAN)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Problem: ESS (ES1869F-Chipset) No Sound computer_kid Slackware 9 08-02-2006 08:41 PM
Other problem with the sound in Mandrake - onboard sound card Swetko Linux - Hardware 24 06-19-2006 03:27 PM
5.1 sound problem (sound blaster live and suse) shadout Linux - Hardware 11 06-24-2005 12:46 AM
No sound, problem with sound card install? ak4me Linux - Hardware 2 03-06-2004 04:01 PM
Sound problem after installing/uninstalling JACK sound server bastupungen Linux - Software 1 02-28-2004 12:50 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration