LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   Sound issues in Linux YD 6.1 (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/sound-issues-in-linux-yd-6-1-a-755956/)

slybrew 09-17-2009 11:51 AM

Sound issues in Linux YD 6.1
 
A window pops up saying this:

Sound server informational message:
Error while initializing the sound driver:
device: default can't be opened for playback (Broken pipe)
The sound server will continue, using the null output device.

I have no sound, cant hear any music. i can see videos but cant hear the audio. Sometimes when i restart my ps3, the audio comes back, but most of the time is gone. I am running Yellow Dog Linux 6.1 on my ps3. Please help :(

bradfuller 09-30-2009 05:56 PM

Quote:

Originally Posted by slybrew (Post 3687208)
Sound server informational message:
Error while initializing the sound driver:
device: default can't be opened for playback (Broken pipe)
The sound server will continue, using the null output device.
:(

I can't help with this specific hardware and linux distro, sorry. But I had the same sort of problem which in the end required me to learn how to manually compile the "alsa" drivers and utilities for my system.

a steep learning curve! But it was satisfying in the end.

there was a very helpful thread over at:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=205449

I'm not sure how applicable this is on a playstation :^)
brad


All times are GMT -5. The time now is 06:56 AM.