LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-07-2005, 06:22 PM   #1
dj logic
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 8

Rep: Reputation: 0
Sound Dosnt Work


Alright, i posted this before but lost my password and stuff but this is the deal -

I installed Slackware, not sure if most current version or not. I am completely new to linux, so i dont even know how to find out info on anything.

I use KDE, and the sound dosnt work. My computer is a ThinkPad R40 series, and in windows all i could find for audio info is "SoundMax Integrated Digital Audio." Can anyone help me get my sound working? Just let me know if you need anymore info, or whatever. If you want, my AIM is ll DJ L0g1C ll. (those are lower-case "L"s)
 
Old 04-07-2005, 09:36 PM   #2
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 56
Did you try alsaconf?
 
Old 04-08-2005, 07:28 AM   #3
dj logic
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
i dont know what that is. I'll look around and see what i can find.
 
Old 04-08-2005, 08:44 AM   #4
dj logic
LQ Newbie
 
Registered: Apr 2005
Posts: 8

Original Poster
Rep: Reputation: 0
alright, i went to terminal and this is what went down -

I ran alsoconf - it said it configure the card and all i have to do is mix the volume appropriately. The only thing is -

ot@logic:~# alsamixer
No mixer elems found

Where can i see if the volume is muted?
 
Old 04-08-2005, 11:47 AM   #5
comprookie2000
Gentoo Developer
 
Registered: Feb 2004
Location: Fort Lauderdale FL.
Distribution: Gentoo
Posts: 3,291
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 56
If you use kde try kmix,kde uses arts to manage sound like the system sounds.If you have system sounds enabled make sure when you open xmms and try to play something that in right click on it go to options->preferences->output plugins and it is using arts.If you disable system sounds(works better for me in the past)in the kde control center that you select alsa as the output plugin.

Last edited by comprookie2000; 04-08-2005 at 11:48 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Just installed FC4 now Internet dosnt work matt_w_lambert Fedora 2 11-06-2005 09:56 PM
FC3 Red Hat Network Alert Icon dosnt work under user account animehair Fedora 3 11-17-2004 10:12 PM
Am i missing something cuz ./configure dosnt work sometimes BajaNick Linux - Software 10 04-30-2004 02:01 AM
mail server dosnt work properly AZIMBD03 Linux - Networking 4 04-11-2004 01:28 PM
Xrandr dosnt work orionsmind Linux - General 4 09-08-2003 08:25 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 06:52 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration