LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 06-14-2011, 02:36 AM   #1
satya123
Member
 
Registered: Mar 2011
Posts: 31

Rep: Reputation: 0
Showing "Invalid Time" error for a particular time in SuSE Linux


Hi all,

I was working with timezones when I came across a very strange error. Date command showed Invalid date/time when I set the date/time to 27 Mar 2011, 02:00:00.
On further analysis, I observed that the time was jumping to 03:00:00 after 01:59:59 when the date is 27th Mar, 2011.

Could anyone tell me what might have been the reason for this?

Thanks in advance
 
Old 06-14-2011, 02:42 AM   #2
ssrameez
Member
 
Registered: Oct 2006
Location: bangalore
Distribution: Fedora, Ubuntu, Debian, Redhat
Posts: 82

Rep: Reputation: 6
what is the command you used to set the time.

do you have any screenshot of the error message you got.

Is the server configured to sync with any network time server.
 
Old 06-14-2011, 02:51 AM   #3
satya123
Member
 
Registered: Mar 2011
Posts: 31

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I used the command date -s "03/27/2011 02:01:01".
The error message displayed: /bin/date: invalid date `Mar 27 02:01:01'
I am not getting a problem like this with any other date
 
Old 06-15-2011, 06:33 AM   #4
satya123
Member
 
Registered: Mar 2011
Posts: 31

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I found out the problem.

The system in which I was trying was set according to Europe Time Zone. Since March 27th, 2011 02:00:00 is the start of Daylight Saving for them, I was not able to set the time.

Thanks for all those who tried to solve this
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Normal Login "error"? (at time of this having security issues) Ubunoob001 Linux - Newbie 1 07-09-2010 12:06 AM
[SOLVED] At run time get: "Error while loading shared libraries: libgdal.so.1:" firani Linux - Newbie 1 06-14-2010 02:05 PM
ns:"error when calling class OldSim"&tclsh:"invalid command+child process exits abn." shojaru Linux - Newbie 0 03-05-2009 05:23 AM
error: Error for wireless request "Set Mode" (8B06) : invalid argument "roaming" penguin chick Linux - Wireless Networking 5 08-22-2008 02:16 PM
i got a problem: "REAL TIME CLOCK DRIVER v1.10e" ERROR Tyfn Linux - Software 1 02-01-2006 10:26 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 02:32 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration