LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   reliance zte mg880 data modem problem (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/reliance-zte-mg880-data-modem-problem-773719/)

khirodpatra 12-05-2009 06:42 PM

reliance zte mg880 data modem problem
 
HI
I try to use my reliance zte mg880 modem on UBUNTU 8.04 server ,but kernel does not detect as a modem and there is no /dev/ttyUSB0.It detect as a storage device.Please help me to solve this problem

Some other information related to this Modem

$lsusb

Bus 007 Device 001: ID 0000:0000
Bus 006 Device 001: ID 0000:0000
Bus 005 Device 003: ID 0b97:7772 O2 Micro, Inc.
Bus 005 Device 002: ID 0b97:7761 O2 Micro, Inc.
Bus 005 Device 001: ID 0000:0000
Bus 004 Device 002: ID 15ca:00c3
Bus 004 Device 001: ID 0000:0000
Bus 003 Device 003: ID 19d2:fff5
Bus 003 Device 002: ID 0e6a:6001 Megawin Technology Co., Ltd
Bus 003 Device 001: ID 0000:0000
Bus 002 Device 001: ID 0000:0000
Bus 001 Device 003: ID 413c:8140 Dell Computer Corp.
Bus 001 Device 001: ID 0000:0000
---------------------------------------------------------------------
sudo wvdialconf
Editing `/etc/wvdial.conf'.

Scanning your serial ports for a modem.

Modem Port Scan<*1>: Scanning ttyS0 first, /dev/modem is a link to it.
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 2400 baud, next try: 9600 baud
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- failed with 9600 baud, next try: 115200 baud
ttyS0<*1>: ATQ0 V1 E1 -- and failed too at 115200, giving up.
Modem Port Scan<*1>: S1 S2 S3 USB0 USB1


Sorry, no modem was detected! Is it in use by another program?
Did you configure it properly with setserial?

Please read the FAQ at http://open.nit.ca/wiki/?WvDial

If you still have problems, send mail to <wvdial-list@lists.nit.ca>.

----------------------------------------------------------------------

dmesg|grep "ZTE"
[ 26.047111] scsi 4:0:0:0: CD-ROM ZTE USB Storage FFFE 2.31 PQ: 0 ANSI: 2


Kind Regards
Khirod Patra

TB0ne 12-06-2009 11:21 AM

Quote:

Originally Posted by khirodpatra (Post 3781244)
HI
I try to use my reliance zte mg880 modem on UBUNTU 8.04 server ,but kernel does not detect as a modem and there is no /dev/ttyUSB0.It detect as a storage device.Please help me to solve this problem

If you checked Google for this, you'd have found a solution:

http://jayant7k.blogspot.com/2007/11...-on-linux.html


All times are GMT -5. The time now is 02:31 AM.