LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-14-2004, 11:19 PM   #1
vdogvictor
Member
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Arch
Posts: 498

Rep: Reputation: 31
Really confusing boot message errors...help plz


i get this when i boot up SuSe 9.0 pro in GRUB

VFS: Mounted root (ext filesystem).
Loading Kernel /fs/reiserfs/reiserfs.o
Kmod: failed to exec /sbin/modprobe -s -k block-major-9, errno=2
VFS: Cannot open root device "" or 08:05
pleace append a correct "root=" boot option
Try booting with pci=noacpi, acpi=ht, or acpi=off on the command line.
If one helps, please report the following lines:
DMI: BIOS: Phoenix Technologies LTD, 6.00, 08/29.2001
DMI: System: Intel coproration, witney system CR Board Revision A0
DMI: Board: Intel Corporation, Whitney System CR Platform, None
Kernel Panic: VFS: Unable to mount root fs on 08:05

i tried pci=noacpi, acpi=ht, and acpi=off

is pci=noacpi supposed to be acpi=noacpi maybe?

I also tried root=/dev/hda4/ which is where i have SuSe installed.

This system boots XP and Red Hat 9 fine.

i am a noob so please go slow
 
Old 03-15-2004, 04:27 AM   #2
J.W.
LQ Veteran
 
Registered: Mar 2003
Location: Boise, ID
Distribution: Mint
Posts: 6,642

Rep: Reputation: 85
I doubt I can help but if you post your GRUB file maybe others could. -- J.W.
 
Old 03-15-2004, 08:09 AM   #3
vdogvictor
Member
 
Registered: Feb 2004
Distribution: Arch
Posts: 498

Original Poster
Rep: Reputation: 31
I have GRUB and LILO both installed LILO on SuSe, GRUB on RED hat....how do i get the file?
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
copy constructor causing confusing error message. (gcc c++) qwijibow Programming 6 09-21-2005 09:34 PM
Strange errors on boot and in message log Psychocop156 Fedora 0 07-14-2004 12:13 PM
confusing boot message ludwig W Linux - General 5 06-07-2004 09:29 AM
Confusing Message in up2date window about new kernel version and rebortting DropHit Red Hat 2 12-09-2003 04:04 PM
Errors installing netcat ?? help plz rosko Linux - Software 5 11-04-2003 11:00 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 09:22 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration