LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-08-2004, 06:09 PM   #1
podgehb
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2004
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
problems installing Linux


I have never installed Linux and have some problems installing Mandrake 10.0 Official.

During installation, I got a message saying: There was an error installing packages: yelp-2.4.2-4mdk.i586. Go on anyway ? I continued and got the same error messages for zenity-1.8-1mdk.i586, and xlockmore-5.11-1mdk.i586.

When the installation was complete, I was prompted to reboot. When I did, the screen when blank and I got this message: FBDEV(0): FBIOPAN_DISPLAY: Invalid argument. unmount failed: /tmp/stage2. unmount failed: /mnt. failed to mount some filesystems.

After that I held down CTL-SHFT-DEL, and it rebooted, but stayed on "Checking for new hardware" for about 10 mins.

When it did start up (with Gnome), I was unable to connect to the internet. When I checked under the list of hardware I didn't see the USB ADSL modem I have (Zyxel Prestige 630). I have the linux drivers for the modem on a floppy, but not sure how to install them.

Any help would be much appreciated.
Craig
 
Old 11-08-2004, 06:34 PM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,067
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910Reputation: 910
Those problems may be unrelated mate ...

What hardware are you using, which kernel did
MDK chose on install, and did you verify that
the ISOs were good, and are they (the package-
files) readable on other machines?



Cheers,
Tink
 
Old 12-03-2004, 07:13 AM   #3
os_______
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2004
Posts: 1

Rep: Reputation: 0
Why are the problems unrelated?

I've had the same kind of problems installing Mandrake 10.1 and Slackware 10:
Installation just crashes while installing a specific package (like x11-75dpi-fonts).
I also tried installing Debian 3.0r3 via net_install but installation crashed right away.

I've verified all the ISOs, tried running the installation with different kernels and also
mounting ISOs from hard disk instead of the CDs.

I have an AMD Athlon XP 2700+ processor, 512MB RAM, a CD-RW/DVD drive
and 120GB hard disk with a 20GB Ext2 -partition and a 1GB Linux Swap-partition.

What's wrong? Any help would be welcome and appreciated.
And if this is wrong forum, which is the right one?

Last edited by os_______; 12-03-2004 at 07:15 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Installing Linux Problems Da_riPPer Linux - Newbie 3 08-11-2005 04:45 PM
Problems installing Linux... Zooty Linux - General 9 05-13-2004 04:20 PM
Installing Linux - problems morthek Linux - Newbie 5 04-20-2004 08:52 AM
problems installing Linux 7.2 lili404 Linux - Newbie 1 03-28-2002 07:31 AM
Problems installing Linux ksalazar Linux - General 0 02-04-2002 10:39 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 12:27 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration