LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Linux Power User Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 04-26-2008, 10:14 AM   #1
Jourdin
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 20

Rep: Reputation: 0
Question OpenSUSE 10.3 - I lost my network


http://www.linuxquestions.org/questi...e-10.3-625451/

I followed this one to the letter and things seemed to be set right
and should be working. In fact I got two drivers for this,
sk98lin - active
skge - not-active
It's a EliteGroup Marvell 88E8001 Gigabit Ethernet Controller on eth0.

I also got a Ethernet Controller VIA VT6102 Rhine II Embedded Ethernet
Controller with a driver called via-rhine and is also active. This is eth1.

I made the install with them active and it worked with no problem
at all until to today. I had a bit of problem with Compiz giving me
withouts on the screen and used Xfwm to get a graphical interface to
turn it off. That done I got it working properly but now I can't
access the net instead. It's a dualboot with windows and I can get
on the net with the machine with the windows partition.

When I start up YAST and click on 'network card' it tells me there is
another process working at it, I've turned off updates, so I press
continue to get into YAST.

Once inside that window for Network cards I see both controllers in the
overview tab. VIA is set not to work as it isn't in windows, Gigabit
is set to DHCP, just like in windows.
I have enabled(was like that and I haven't changed that) IPv6 under
global options, no default gateway as this is cable connected.

Gigabit is set to be activated on boot, no firewall to remove that
possibility with sk98lin set for Kernel Module->Module Name in the
Hardware tab when you configure this piece.

Whenever I have made any change here I have rebooted to get running.
Or at least I figured it'd kick in when I did that.

So what am I missing? Any general solution?

Last edited by Jourdin; 04-26-2008 at 10:31 AM.
 
Old 04-28-2008, 04:25 PM   #2
Jourdin
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2007
Posts: 20

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok, I've made it worked. For some reason it started to work after an update with
the install DVD where I made it make an online update. It stopped working again
after that but this time it worked with running it over with yast2 and saving it.
For no apparent reason that I can find as I changed nothing from what I've tried
before.
If nothing else works this might but no garantees.
 
Old 04-30-2008, 06:41 AM   #3
Fred Caro
Member
 
Registered: May 2007
Posts: 999

Rep: Reputation: 166Reputation: 166
10.3 network etc problems

Yes their is a problem with suse 10.3 regarding Yast2 and for earlier copies you need to have the internet available while you install suse to get the patch but also need the patience to wait for Yast to operate after you have taken the dvd out, not obvious but once installed it is one of the easiest Linux versions to use that I have come across. enjoy!

Fred
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost ability to net-surf with toast.net dsl under openSUSE 10.3 DeekBeek Linux - Networking 5 02-10-2008 01:26 PM
lost GUI (KDE) in OpenSUSE 10.2 Musashi01 SUSE / openSUSE 3 08-08-2007 11:02 PM
Lost sb16 after upgrade to OpenSuse 10.1 pajoe SUSE / openSUSE 4 06-03-2006 07:24 AM
Lost Audio CD Autodetect - OpenSuse Myrlin SUSE / openSUSE 0 03-09-2006 10:04 AM
OpenSuSE + Network installation mikedeatworld SUSE / openSUSE 1 11-02-2005 04:54 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 12:26 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration