LinuxQuestions.org
Latest LQ Deal: Complete CCNA, CCNP & Red Hat Certification Training Bundle
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 10-23-2006, 01:17 AM   #1
bjmax31
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2006
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
odd modem problem


I have an external serial modem with the conexant chipset on the box it says (web excel). It is a namebrand modem. I installed Ubuntu 5.10. Successfully connected to the internet. then a few minutes later the thing would just disconnect. wtf?? So i rebooted into ubuntu to try and connect it dials the phone number then it stops. (in a repetitive cycle). like dial- stop dial-stop. (getting a little agitated). i decide i would try with my puppy distro live cd which my modem has worked in the past. try to set up a connection using Kdial or is it gdial (unsure) Guess what! It would start to dial then it would just disconnect!!
(Oh! great i must of bought a faulty modem) So i reinstalled windows XP and tested it. yep it works. . . .
Next morning the modem worked flawlessly With Ubuntu and puppy. What is wrong sorry about the long post!
 
Old 10-23-2006, 02:00 AM   #2
dalek
Senior Member
 
Registered: Jul 2003
Location: Mississippi USA
Distribution: Gentoo
Posts: 2,058
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 79
Well, first off the modem is not a hardware modem it is a software modem. You are not the first person to have "issues" with these modems. They are buggy, just like windoze.

The best thing to do is to get a external serial modem that is hardware based. USB modems are not much better than what you have either. Stick with a external serial and you will have a LOT less trouble.

If you need help finding one, let me know. I'll be glad to search for you one. I could also suggest you call a local computer place to look for a used one. I went to my ISP and got a old U S Robotics modem for $10.00 and it works great. I also like all the lights on the front too.

Maybe someone else will come along with a fix but I wouldn't count on it.

 
Old 10-23-2006, 02:12 AM   #3
bjmax31
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2006
Posts: 4

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thanks for the answer
apreciate it!

The jerk at the computer shop lied to me!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odd Problem brpyne Linux - General 3 07-26-2006 12:07 AM
Odd problem with X gotgnu Slackware 3 09-24-2005 07:19 PM
Odd problem zitstif Linux - Networking 2 08-17-2005 02:42 PM
An odd problem Enochian Linux - Software 5 06-03-2004 10:05 AM
Odd problem Catalinus Linux - Networking 4 10-09-2002 01:42 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 09:15 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration