LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 10-20-2012, 08:50 PM   #1
supere989
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2012
Posts: 1

Rep: Reputation: Disabled
Not all Sound routes through to my ATI HDMI Attached Monitor


First off, Hi Guys! Im new but fairly pc literate. I have been installing various distributions until i finally locked myself onto Slackware.

I have the system running pretty well overall, with one exception.

When i play Videos ie: avi or MP4, the sound doesn't route through my ATI HDMI, It is getting routed through my onboard audio. I found in the KDE apps the Mixer application, and it has plenty of controls for the Intel hardware, even a list of devices showing that they are identified and I can play test sounds. But my video applications are not routing through the HDMI. I'll give you a run down on my build:

Intel Core I7 2700K
16GB Ram DDR3 4GBx4 1600
Gigabyte GA-Z68AP-D3 Intel Z68 LGA 1155 HDMI SATA 6Gb/s DDR3 2133 ATX Motherboard
2 XFX Ati Radeon HD 4770's in Crossfire mode
10000rpm 73 GB Raptor, 120GB SSD and other HDDS + DVDRW

So I The sound works through my Headset from front or back of my PC, but the HDMI only seems to work for system event sounds.

here is my aplay -l

54 /home/raymond$ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 0: ALC889 Analog [ALC889 Analog]
Subdevices: 0/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: PCH [HDA Intel PCH], device 1: ALC889 Digital [ALC889 Digital]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 1: HDMI [HDA ATI HDMI], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 2: HDMI_1 [HDA ATI HDMI], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
55 /home/raymond$

So i have my HDMI connection to my Monitor on Card 1 device 3 HDMI 0.

Anyone know how i can get full mixer control and or make this my default audio device? Thanks!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[ProLiant MicroServer, ATI R6xx HDMI, Digital Out, HDMI] No HDMI sound at all vnatius Linux - Hardware 15 08-16-2012 01:09 PM
hdmi sound with x2 monitor olexandr.klymenko Linux - Desktop 0 08-02-2012 03:16 AM
no sound output ati hdmi Grub3r Linux - Laptop and Netbook 3 02-14-2011 06:56 PM
Sound over hdmi ati HDA Steviepower Linux - Hardware 1 05-11-2010 01:13 PM
HD ATI HDMI interfering with default sound card setting CA0106 RichardT Ubuntu 2 01-06-2010 07:21 AM


All times are GMT -5. The time now is 02:03 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration