LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 05-23-2004, 10:33 PM   #1
jag2000
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Ohio
Distribution: Ubuntu 12.04
Posts: 315
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 31
no sound


hey i installed mandy 10 official last night.. have no sound whats so ever.. running a7n8x deluxe.. i cannot figure out what to do next..
please help
 
Old 05-23-2004, 10:41 PM   #2
Mega Man X
LQ Guru
 
Registered: Apr 2003
Location: ~
Distribution: Ubuntu, FreeBSD, Solaris, DSL
Posts: 5,339

Rep: Reputation: 64
Try opening a terminal and, as root, typing "alsaconfig" without the quotes. If it works, then setup your sound card properly then run "alsamixer" to turn the speakers on.

Good luck!
 
Old 05-23-2004, 10:54 PM   #3
jag2000
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Ohio
Distribution: Ubuntu 12.04
Posts: 315
Blog Entries: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 31
Quote:
Originally posted by Megaman X
Try opening a terminal and, as root, typing "alsaconfig" without the quotes. If it works, then setup your sound card properly then run "alsamixer" to turn the speakers on.

Good luck!

i logged in as root.. typed alsaconfig
says
[jeff@localhost jeff]$ alsaconfig
bash: alsaconfig: command not found
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No sound coming from my sound blaster audigy 2 ZS platinum sound card msab Linux - Hardware 9 12-05-2010 05:10 AM
ALSA MIDI: Sound fonts for NVIDIA/NForce Soundstorm on-board sound vharishankar Linux - Hardware 6 09-04-2007 12:37 PM
FC2: Sound Card (SiS SI7012) Detect But Donot Play Sound rajanaeem Linux - Hardware 0 10-22-2004 03:41 PM
How to make a sound on Realtec ALC-650 card sound on a Shuttle ST62K? Laurent Linux - Hardware 0 05-30-2004 11:57 AM
No Sound : request_module: failed /sbin/modprobe -- sound-slot-0. error = 256 Mebuh Linux - General 0 01-26-2004 07:51 AM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 07:29 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration