LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   NO Audio!!!!!! (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/no-audio-825267/)

tyashwant 08-10-2010 03:46 AM

NO Audio!!!!!!
 
HI EVERYONE. I have installed Linux mint 7 "Gloria". Every thing is working fine except the Audio. I am not receiving any video out put. I am using Dell Studio 1558. Please help!!!!!!!

nicedream 08-11-2010 12:20 PM

First, why are you using Linux Mint 7? The current version is 9.

Second, make sure the volume is turned up. I believe that ALSA initializes devices with the volume at zero by default.

Third, your post does not give much detail to troubleshoot the issue. What kind of audio chip do you have? What sound modules are loaded? Run the following script and post the output:

http://git.alsa-project.org/?p=alsa-...s/alsa-info.sh

tommcd 08-11-2010 01:30 PM

Open a terminal and run alsamixer. Unmute all the levels by toggling the "m" key. Move between the levels with the left and right arrow keys. Raise the levels with the up and down arrow keys.
Also post the output of:
Code:

lspci | grep -i audio
and:
Code:

lsmod | grep -i snd
Here is sound problems troubleshooting guide for Ubuntu that may help.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=205449
I use Ubuntu, and not Mint. Does Mint have any type of GUI program for configuring sound? If so, have you tried using it? For example, Ubuntu has: system > preferences > sound. Does Mint have something like that?

And welcome to the LQ forums!


All times are GMT -5. The time now is 08:30 PM.