LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-28-2015, 07:25 PM   #16
rokytnji
LQ Veteran
 
Registered: Mar 2008
Location: Waaaaay out West Texas
Distribution: AntiX 17
Posts: 5,846
Blog Entries: 21

Rep: Reputation: 2923Reputation: 2923Reputation: 2923Reputation: 2923Reputation: 2923Reputation: 2923Reputation: 2923Reputation: 2923Reputation: 2923Reputation: 2923Reputation: 2923

Never mind.

Last edited by rokytnji; 01-02-2016 at 11:40 AM.
 
Old 01-01-2016, 08:59 AM   #17
RobertDepelteau
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2015
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Hello friends. Progress report.

So far, I was able to d/l install Ubuntu on my old pc, worked fine but slow slow. So I decided to get rid of it, the old door stop, and use Raspberry pi A and B (tried both) for a computer, it's lightning fast, but I was not able to get internet going, like Ubuntu. I'm using Noobs Debian, I use the same wifi dongle that worked on Ubuntu, but it's not connecting. It sees the networks, my phone hotspot, but I only have one line area for the password, my pc had two lines, one and one confirmation, not this, and it doesn't connect when I fill in the PW. I really want to work with the RPi, perhaps I should join a rpi forum. But now this is where I am, I'm trying to get my rpi on the net. I got me a vga/hdmi adapter, so I run my screens side by side. One the PC and the other rpi, so I can work with both easily, I would like to be able to run ssh with the pc directly into the pi, but I'm not there yet, I have to install the S/W into the pc. I do have Putty so I'll be working on this, it's easier to cut and paste code than write it. I find coding extremely tedious and boring. Especially when it's all there already.
 
Old 01-02-2016, 09:46 AM   #18
RobertDepelteau
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2015
Posts: 17

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
I bought a Rpi, finally got it working, after trying many systems. I got Raspbian loaded and tweaked a bit with remote log-in that I'm still not able to log into. My first question is I can log onto one wifi signal, my android hotspot, but not on the other the land based router. I don't understand why it would log on one, but not the other...?!?!


So why is it logging on one wifi but not the other...?

I got a "error 15" sigterm come up after it was trying to log on, after 4 way handshake established. It was reading the mac and trying to get an ip address, but kept resetting, then code 15 came up.

The other wifi logs on OK I get internet.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 04:06 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration