LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-21-2007, 11:49 PM   #16
{BBI}Nexus{BBI}
Senior Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Nottingham, UK
Distribution: Mageia 5, Linux Lite
Posts: 4,312

Rep: Reputation: 210Reputation: 210Reputation: 210

Quote:
Originally Posted by parpatel2000 View Post

#Realtek Semiconductor Co., Ltd RTL-8139/8139C/8139C+
DEVICE-eth0
BOOTPROTO=none <-- Change to static
HWADDR=00:40:CA:3C:21:7A
ONBOOT=yes
NETMASK=255.255.255.0
IPADDR=192.168.0.12
GATEWAY=192.168.0.1
TYPE=Ethernet
USERCTL=no
IPV6INIT=no
PEERDNS=yes
MTU=1500
[root@localhost devices]#
After making the change reboot your machine, then test connectivity.
 
Old 12-29-2007, 09:58 AM   #17
dwurmfeld
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2006
Location: Melbourne, Florida
Distribution: Fedora 8
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Question Same problem on my Sager Laptop with Fedora 7/8

Quote:
Originally Posted by {BBI}Nexus{BBI} View Post
After making the change reboot your machine, then test connectivity.
Hi,

I am having the same problem with my Sager laptop with the Realtek RTL-8139, but couldn't find the "lcfg-eth0 file. Is it different in Fedora? I have already done a full re-install of Fedora 7, and just got a distro of Fedora 8 with the same results. How are we supposed to troubleshoot something like this when the Network config GUI says the NIC exists, calls it by name but nothing changes when I try to activate it?

I appreciate any help, even if it is an admonishment to "RTFM" if you would be so kind as to direct me to the appropriate "FM".

Thanks,
David
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Connectivity Timeout Issue rajaniyer123 Solaris / OpenSolaris 2 11-03-2007 07:17 AM
modem connectivity thru USB issue crash_override_me Linux - Networking 5 10-23-2007 08:19 AM
Connectivity Issue rajaniyer123 Solaris / OpenSolaris 4 07-04-2007 11:29 AM
Internet Connectivity Issue sdr0715 Linux - General 2 09-28-2005 02:11 PM
Network Connectivity Issue EERookie Linux - Networking 2 01-30-2005 02:44 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 12:21 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration