LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 03-19-2007, 12:34 PM   #1
borouts
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Question netmount does not seem to start at boot


Hello everyone.

I installed Gentoo linux on my pc a couple days ago.
I then installed xorg and then kde.

I am very happy about it all since it is the first time I compiled my kernel successfully. I had tried many, many times in the past but always failed

Everything seem to be running fine. Sound, networking. However, at boot and at shutdown, I get, among all the "ok" messages, a line that says the following :

ERROR: cannot start netmount as net.eth0 could not start

I really don't know how to correct this and help about this would be greatly appreciated.
 
Old 03-19-2007, 12:47 PM   #2
borouts
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Ok, I see what is causes the problem but have not idea how to solve it.

At boot time, the system tries to start netmount before it starts eth0.
 
Old 03-19-2007, 12:52 PM   #3
borouts
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I looked at the output at boot time and it shows that the following are booted in order:

-DBUS
-HAL
-netmount (error)
-kdm
-eth0 (this one should boot before netmount if I am correct)
 
Old 03-19-2007, 03:54 PM   #4
borouts
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
OK, I figured that since I do not have any lines in /etc/fstab that refers to a network share, I do not need netmount at all.

I issued the following command to temporarily solve the problem

rc-update del netmount default
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Start eth0 on boot Bloged Linux - Newbie 6 06-15-2009 05:07 AM
Create a boot CD (start up disc) to reinstall boot loader Red Hat 9 johnnylinux Linux - Laptop and Netbook 2 08-03-2006 11:19 AM
Problem starting, needed service "Netmount" not started The_fuzzy_cow Linux - Hardware 1 07-26-2004 07:08 AM
start Samba on boot cliffyman Linux - Networking 4 04-23-2004 10:07 AM
netmount towhalc Linux - Newbie 3 10-30-2003 01:03 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 12:39 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration