LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 12-18-2008, 10:44 PM   #1
Bob SGI
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 2

Rep: Reputation: 0
Need Help


I've been wanting to try out Linux for a while but I've yet to get any to really work. I've tried multiple live Cd's, Ubuntu, Fedora, openSUSE, and DSL. None of them worked on my PC except DSL. The rest froze just before starting up. My computer is an IBM Netvista 2.4 ghz P4 with 512mb ram. Any help would be appreciated.
 
Old 12-18-2008, 11:23 PM   #2
Simon Bridge
LQ Guru
 
Registered: Oct 2003
Location: Waiheke NZ
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,211

Rep: Reputation: 198Reputation: 198
This is your 1st post - welcome to LQ.
You seem to be in an unusual situation... what you experience is usual where there is insufficient RAM. You have enough RAM installed, perhaps some of it is broken?

Which netvista do you have?

eg
http://elinuxapps.com/Workstations/I...rkstations.htm
... the A20 series is great with linux.

Some other people's experience with netvista machines
http://www.justlinux.com/forum/showthread.php?t=146430

You will find you'll get a better response to your posts if you first read the rules:
http://www.linuxquestions.org/linux/...Ask_a_Question
 
Old 12-18-2008, 11:43 PM   #3
Bob SGI
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks for the quick response. I believe it's a NETVISTA M42 MT P4/2400. I'm not completely sure though. I got that by googling the system model from dxdiag and it was about the same. Thanks for pointing to the rules, I'll try to keep those in mind. I looked over the post about netvista and it didn't really seem to apply to my situation but thanks for linking me to it. I forgot to mention before that I put a new graphics card in my PC but I don't think that would keep it from booting at all, because I believe I had the same problem before installing it. One thing that I noticed that was strange that was my keyboard was completely locked up when it would freeze, as in no lights and whatnot but the optical mouse's light was still lighted up.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 06:49 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration