LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   My ears exploded or my sound is not working??? (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/my-ears-exploded-or-my-sound-is-not-working-144439/)

Godsmackfelipe 02-10-2004 09:35 AM

My ears exploded or my sound is not working???
 
Hi again guys...
I was wondering... my sound board seems to be ok at all.. the driver is working fine (at least on screen), but... no sound alowed...
On windows is working just fine, but in linux... its catastrophic...
anybody there has any trouble like this before???
if so... please help me...
I need to play mp3 cause I cant take silence anymore...
thanks in advice...
Felipe

jazernorth 02-10-2004 10:25 AM

You will need to provide the Sound Card information. Give us the name, version, type, etc. Also provide us the Motherboard, OS, drivers that you are currently using.

JN

Godsmackfelipe 02-10-2004 12:02 PM

Im using a SIS7012 PCI Audio Device on Mandrake 9.1
My workstation specifications are AMD Duron XP, 1050 MHz, 256MG.
I hope those informations help you all to help me... cause Im stuck...
When you all came to Brazil well go to the beach drink beer and get laid, hahahahahahaha (with women, of course, not with me)...
Thank you all...

jazernorth 02-10-2004 12:10 PM

Try http://www.linuxquestions.org/questi...03/11/3/117766

else:
You might be out of luck.
See http://www.redhat.com/archives/sound.../msg00009.html

redhatman 02-10-2004 09:00 PM

Your mixer settings might be muted. My sound driver had all the channels muted by default after I installed it. I'm not sure exactly how to change it with your distro, but in redhat you go to the sound & video menu then click volume control and slide them all up. I'm sure there is a way to change the levels from the shell, but I don't know it.

Chris DeGroot

Godsmackfelipe 02-12-2004 12:11 PM

Well, pals...
after have my distro reinstalled (yeah... I reinstalled that) I realized that the driver and all the stuff were right... but... as a newba... I didnt went to the Aumix (yeah... the good and old Aumix)... and my surprise was: my sound was muted...
I wish to thank you all for the helps...... when I get the linux way of be Ill try to help as you all are helping me...
Thank you all...
P.S.: You all are invited to drink beer with me here in Brazil...
:D


All times are GMT -5. The time now is 11:35 AM.