LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Linux - Newbie (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/)
-   -   mplayer no audio (https://www.linuxquestions.org/questions/linux-newbie-8/mplayer-no-audio-779305/)

johnh10000 01-01-2010 05:26 PM

mplayer no audio
 
Hi I am not a newbie, but feel like one for this post!

I have lost audio in media player. mp3 everything!

<code>
johnh10000@tux:~$ sudo apt-get install w32codecs libdvdcss2
[sudo] password for johnh10000:
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
w32codecs is already the newest version.
w32codecs set to manually installed.
libdvdcss2 is already the newest version.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
johnh10000@tux:~$ sudo apt-get install mozilla-mplayer
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
The following NEW packages will be installed
mozilla-mplayer
0 upgraded, 1 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 519kB of archives.
After this operation, 1880kB of additional disk space will be used.
Get: 1 http://gb.archive.ubuntu.com jaunty/multiverse mozilla-mplayer 3.55-1.1ubuntu1 [519kB]
Fetched 519kB in 0s (609kB/s)
Selecting previously deselected package mozilla-mplayer.
(Reading database ... 190910 files and directories currently installed.)
Unpacking mozilla-mplayer (from .../mozilla-mplayer_3.55-1.1ubuntu1_i386.deb) ...
Setting up mozilla-mplayer (3.55-1.1ubuntu1) ...
johnh10000@tux:~$
</code>
As you can see w32codecs libdvdcss2, are installed. I don't whats up.

Can someone help. Oh runnimg ubuntu jaunty

Simon Bridge 01-02-2010 01:19 AM

Do you get audio in other applications?
Can you play audio files, any codec, with other players?
Will mplayer play free codecs?
Please show us the output of attempting to play a file via the commandline.

Why did you not install the codecs via apt-get?

johnh10000 01-02-2010 01:55 AM

Quote:

Originally Posted by Simon Bridge (Post 3811379)
Do you get audio in other applications?
Can you play audio files, any codec, with other players?
Will mplayer play free codecs?

mplayer won't play audio with anything :(
Quote:

Please show us the output of attempting to play a file via the commandline.

Why did you not install the codecs via apt-get?
huh? I did!
johnh10000@tux:~$ sudo apt-get install w32codecs libdvdcss2.

Anyways, I seem to have found the problem, if set movie playback etc to ESD. it works.

Thaks though.

Simon Bridge 01-02-2010 05:39 AM

Hmmm ... so you are still using esd for sound then?
The output from a commandline attempt to play audio files would likely have told us this.
Well done for figuring it out yourself.

Please take note of the clarifying questions for future issues :)

johnh10000 01-02-2010 07:38 PM

Quote:

Originally Posted by Simon Bridge (Post 3811517)
Hmmm ... so you are still using esd for sound then?
The output from a commandline attempt to play audio files would likely have told us this.
Well done for figuring it out yourself.

no not still using esd. I found it worked sort of. Alsa, is my choice.

well not quite. I am now getting failed to write to the esound daemon.
Quote:

Please take note of the clarifying questions for future issues :)
[/quote]
sorry

MPlayer 1.0rc2-4.3.3 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1700MHz (Family: 15, Model: 0, Stepping: 10)
CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.

Playing mike.mp3.
Audio file file format detected.
Clip info:
Title: Railway Hotel
Artist: Mike Batt
Album: The Winds Of Change
Year: 1995
Comment:
Track: 1
Genre: Rock
==========================================================================
Forced audio codec: mad
Opening audio decoder: [libmad] libmad mpeg audio decoder
AUDIO: 44100 Hz, 2 ch, s16le, 128.0 kbit/9.07% (ratio: 16000->176400)
Selected audio codec: [mad] afm: libmad (libMAD MPEG layer 1-2-3)
==========================================================================
AO: [pulse] 44100Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Video: no video
Starting playback...
A: 23.0 (23.0) of 305.0 (05:05.0) 4.4%
[4]+ Stopped mplayer mike.mp3

johnh10000 01-02-2010 08:27 PM

works ecscept my steaming audio
 
putting everything to pulseaudio, seems to work.

When I say my streaming audio dosen't work, is a bit of a lie. It does but.

it shows up as a black screen on my website. I can hear it ok, but if nav away, goes too.

why isn't it starting mplayer, as a new "task"?


All times are GMT -5. The time now is 03:09 PM.