LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie
User Name
Password
Linux - Newbie This Linux forum is for members that are new to Linux.
Just starting out and have a question? If it is not in the man pages or the how-to's this is the place!

Notices


Reply
  Search this Thread
Old 11-09-2010, 03:10 PM   #1
niiiro
Member
 
Registered: Feb 2010
Posts: 65

Rep: Reputation: 1
Missing Dependencies


Hey Guys,

Im currently using SUSE ENT x64 v11 SP1.

While trying to install various packages I keep getting dependencies error.

I tried reinstalling the rpm packages(listed below) and use various versions but seems like no matter what I try it doesn't go away.

Code:
  --> Missing Dependency: liby2storage.so.2()(64bit) is needed by package smis-providers-1.0.0-10.29.x86_64 (installed)
Error: Missing Dependency: librpmio-4.4.so()(64bit) is needed by package libsnmp15-5.4.2.1-8.1.x86_64 (installed)
Error: Missing Dependency: librpmio-4.4.so()(64bit) is needed by package kdebase4-SLED-11-25.1.x86_64 (installed)
Error: Missing Dependency: librpmdb-4.4.so()(64bit) is needed by package kdebase4-SLED-11-25.1.x86_64 (installed)
Error: Missing Dependency: librpm-4.4.so()(64bit) is needed by package kdebase4-SLED-11-25.1.x86_64 (installed)
Error: Missing Dependency: librpm-4.4.so()(64bit) is needed by package libsnmp15-5.4.2.1-8.1.x86_64 (installed)
Error: Missing Dependency: liby2storage.so.2()(64bit) is needed by package smis-providers-1.0.0-10.29.x86_64 (installed)
ldd -r /usr/lib64/librpm-4.4.so
Code:
        linux-vdso.so.1 =>  (0x00007fff4ffff000)
        librpmdb-4.4.so => /usr/lib64/librpmdb-4.4.so (0x00007fbf479bd000)
        librpmio-4.4.so => /usr/lib64/librpmio-4.4.so (0x00007fbf476ed000)
        libm.so.6 => /lib64/libm.so.6 (0x00007fbf47496000)
        libdl.so.2 => /lib64/libdl.so.2 (0x00007fbf47292000)
        libz.so.1 => /lib64/libz.so.1 (0x00007fbf4707c000)
        librt.so.1 => /lib64/librt.so.1 (0x00007fbf46e72000)
        libpthread.so.0 => /lib64/libpthread.so.0 (0x00007fbf46c56000)
        libbz2.so.1 => /lib64/libbz2.so.1 (0x00007fbf46a47000)
        libpopt.so.0 => /lib64/libpopt.so.0 (0x00007fbf4683c000)
        libselinux.so.1 => /lib64/libselinux.so.1 (0x00007fbf4661f000)
        libc.so.6 => /lib64/libc.so.6 (0x00007fbf462c6000)
        /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00007fbf47f9a000)
rpm -qa | grep rpm
Code:
rpm-python-4.4.2.3-37.2
rpm-4.4.2.3-60.2
rpm-32bit-4.4.2.3-37.8
deltarpm-3.4-103.22
rpm-devel-4.4.2.3-27.1
no broken libs or whatsoever... what am i missing here..?


thanks in advanced.

Nir.
 
Old 11-09-2010, 04:35 PM   #2
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 17,225

Rep: Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521
Quote:
While trying to install various packages I keep getting dependencies error.
it would be nice to know just WHAT it is you are installing and what repos you have installed

yast or zypper can give off all kinds of errors

SUSE ENT x64 v11 SP1.
this is the paid for version ???

have you contacted your support rep
 
Old 11-10-2010, 08:38 AM   #3
niiiro
Member
 
Registered: Feb 2010
Posts: 65

Original Poster
Rep: Reputation: 1
thanks for your reply John VV.

Im currently using the following repos:

http://packman.mirrors.skynet.be/pub/packman/suse/11.0/
http://download.opensuse.org/distrib.../repo/oss/suse
http://download.opensuse.org/update/11.3/
http://mirror.oscc.org.my/suse/update/11.0/

yes, im using suse enterprise, paid version. I didn't connect with their support because I thought it'll go much faster by using this forum .

im sorry but i also forgot to mention im using yum although zypper gives me the same errors.

i was trying to install Kate, Rpm(upgrade), gcc(upgrade).. almost every package i try it gives me a huge list of packages who need to be updated but then at the end it throws me that error.


thanks,

Nir.
 
Old 11-10-2010, 02:02 PM   #4
John VV
LQ Muse
 
Registered: Aug 2005
Location: A2 area Mi.
Posts: 17,225

Rep: Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521Reputation: 2521
just a thought
you are running
sled 11 sp 1
but have a opensuse 11.3 repo installed ???
http://download.opensuse.org/update/11.3/

and you are installing kate for 11 sp1 with the opensuse repo for 11.3 installed ???
and this is causing all kinds of errors with dependencies
-- i can see why you would be getting errors --

seeing as you installed "yum"
can you post the output of this
Code:
yum repolist all
 
Old 11-11-2010, 12:03 PM   #5
niiiro
Member
 
Registered: Feb 2010
Posts: 65

Original Poster
Rep: Reputation: 1
repo id repo name status
Packman Packman repository (openSUSE_11.0) enabled: 17886
base SuSE 11 Repo enabled: 15045
suseUPDATE Suse Update Repo enabled: 2074
update-repo Update SuSE Repo enabled: 6144
repolist: 41149


Actually, i couldn't find any good repos for SUSE so I decided to use these..

is there a big different between the two??
 
Old 11-11-2010, 05:21 PM   #6
DavidMcCann
Senior Member
 
Registered: Jul 2006
Location: London
Distribution: CentOS, Salix
Posts: 4,677

Rep: Reputation: 1494Reputation: 1494Reputation: 1494Reputation: 1494Reputation: 1494Reputation: 1494Reputation: 1494Reputation: 1494Reputation: 1494Reputation: 1494
Enterprise distros are always more conservative, sticking to older versions of software until they're completely confident about the new ones. But whatever you use, you should never enable any repository unless your distributor recommends it. At the best, you get the sort of problems you're having; at the worst, you can get in such a mess that you have to re-install.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
missing dependencies crass SUSE / openSUSE 5 09-14-2005 10:03 AM
Missing dependencies corbis_demon Linux - Newbie 1 06-29-2004 07:32 AM
Missing Dependencies WanabeLinus Mandriva 9 02-09-2004 02:52 PM
Missing Dependencies? phekno Slackware 4 12-13-2003 02:46 PM
missing dependencies andynxn Linux - Software 5 10-20-2003 04:02 PM

LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Newbie

All times are GMT -5. The time now is 06:25 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration